Käräjäoikeus sulki The Pirate Bayn hetkellisesti

Kaarlo Räihä
24. elokuuta, 2009 23:13

The Pirate Bay -sivusto (TPB) koki jälleen tänään kovia, kun Tukholman käräjäoikeus määräsi sivuston suljettavaksi suuren uhkasakon voimalla. 500 000 kruunun eli noin 50 000 euron uhkasakko oli tarpeeksi tehokas keino TPB:lle internet-yhteyksiä tarjoavan Black Internet -yrityksen pelotteluun, jonka myötä yritys katkaisi TPB:n internet-yhteydet.
Käräjäoikeuden päätös liittyy elokuvastudioiden viime kuussa nostamaan oikeusjuttuun, jonka avulla elokuvastudiot haluavat lopettaa TPB:n avulla tapahtuvat tekijänoikeusrikokset.
TPB:n ylläpitäjät olivat kuitenkin varautuneet tällaiseen päätökseen, ja he ovat jo siirtäneet sivuston uuden internet-yhteyden päähän. TPB:n trakkeri palaa TorrentFreak-sivuston saamien tietojen mukaan linjoille huomenna aamulla, ja itse sivusto alkaa toimimaan välittömästi, kunhan eri DNS-palvelimet päivittävät tietonsa.
Ylläpitäjien mukaan oikeuden uhkasakko rikkoo Ruotsin ja EU:n lakeja, joten ylläpitäjät epäilevät blogikirjoituksessaan, että viihdeteollisuuden edustajat ovat maksaneet lahjuksia päättäjille, jotta uhkasakko on saatu lainvoimaiseksi. Ylläpitäjät myös naureskelevat sille, että mediajätit ovat uhranneet runsaasti aikaa ja rahaa sivuston sulkemiseen, mutta lopputuloksena on ainoastaan kolmen tunnin käyttökatko.
Ylläpitäjät tulevat muistamaan mediateollisuuden edustajia uusilla t-paidoilla, joihin painettu teksti muistuttaa heitä heidän tuhlaamastaan ajasta ja rahasta.

Lue myös nämä
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.