Eircom estää pääsyn The Pirate Bayn palvelimille

Kaarlo Räihä
21. elokuuta, 2009 1:58

Piraattipoukaman kauppasaarto on saamassa mukaansa uusia toimijoita, kun tekijänoikeusjärjestöjen ja mediajättien tossun alle aiemmin tänä vuonna joutunut Eircom-operaattori ilmoitti lisäävänsä The Pirate Bayn (TPB) sulkulistalle syyskuun ensimmäinen päivä.
Eircomin lisäksi suuret levy-yhtiöt pyysivät kirjeitse myös muita Irlannin internet-operaattoreita mukaan estotoimintaan, mutta toistaiseksi muut operaattorit ovat kieltäytyneet. Eircom ei voinut kuitenkaan kieltäytyä tästä ehdotuksesta, koska maan oikeuslaitos määräsi heinäkuussa Eircomin estämään asiakkaidensa pääsyn TPB:n palvelimille, koska TPB sallii tekijänoikeusloukkaukset.
Oikeuden määräys koski kuitenkin ainoastaan Eircomia, joten levy-yhtiöiden on käytävä sama oikeustaisto muitakin operaattoreita vastaan, jos he haluavat sulkea sivuston koko maassa. Toistaiseksi ainakin UPC- ja BT Ireland -operaattorit ovat kieltäytyneet blokista julkisesti, koska yritysten mukaan sulkutoiminnalle ei ole mitään laillisia perusteita ja he ovat valmiita taistelemaan oikeudessa sulkua vastaan.
Irlannin internet-operaattoreilla on viikko aikaa vastata levy-yhtiöiden pyyntöön, jonka jälkeen kaikki kieltäytyneet tahot haastetaan kirjeen mukaan oikeuteen.
The Irish Times -lehden artikkeli ei kerro sitä, että poistetaanko sulku, jos Global Gaming Factory X ostaa TPB:n vai joutuuko lailliseksi latauspalveluksi suunniteltu uusi TPB edelleen pysymään sulkulistalla historiansa takia.

Lue myös nämä
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.