Piraattipuolue on merkitty puoluerekisteriin

Kaarlo Räihä
19. elokuuta, 2009 15:12

Suomen Piraattipuolue on nyt saavuttanut yhden merkittävän päämäärän, kun oikeusministeriö hyväksyi sen puoluerekisteriin. Tämän johdosta puolue voi jatkossa asettaa jäseniään ehdokkaiksi tulevissa vaaleissa.
"Piraattipuolueen kannatus on vankalla pohjalla ja jäsenmäärämme kasvaa tasaista tahtia. Nyt on aika myöhäisten epäilijöidenkin herätä todellisuuteen, piraatit ovat tärkeä osa yhteiskuntaamme" kommentoi puolueen puheenjohtaja Pasi Palmulehto lehdistötiedotteessa.
Puolue aikoo osallistua vaaleihin vielä tämän vuoden aikana, kun Loviisassa järjestetään kuntaliitoksen johdosta ylimääräiset kuntavaalit 25. päivä lokakuuta. Puolueen ehdokas vaaleissa on Pernajassa asuva yrittäjä, VTM Mikael Böök.
Viime vuoden toukokuussa perustettu puolue aikoo jatkossa laajentaa paikallistoimintaansa sekä valmistautua hyvissä ajoin vuoden 2011 eduskuntavaaleihin. Lisäksi luvassa on piraattien tekijänoikeus- ja kansalaisoikeusnäkemyksiä valottava teos, jonka työnimi on Piraattioikeus, kansalaisoikeus.
Puoluerekisteriin pääsemisen myötä maailmassa on jo kahdeksan rekisteröityä piraatti-ideologiaa tukevaa puoluetta, joista Suomen edelle kiilasi viime viikolla Britannian piraattipuolue.

Lue myös nämä
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.