Huoltoliikkeet tutuimpia Xbox 360:n omistajille

Ilkka Ketola
18. elokuuta, 2009 15:16

Pelikonsolien valmistuslaadussa on suuria eroja, selviää Game Informerin tekemässä selvityksessä. Ainakin joka toinen Xbox 360 -konsolin omistaja on joutunut käyttämään konsoliaan huollossa, kun PlayStation 3:n omistajista vain joka kymmenes on joutunut turvautumaan korjauspalveluihin. Nintendon Wiin omistajilla asiointi huoltoliikkeissä on vieläkin vieraampaa.
Game Informer -lehti selvitti konsolien vikaantumisherkkyyttä kysymällä asiaa yli 5000:lta lukijaltansa. Valmistusongelmistaan tunnetun Microsoftin Xbox 360:n omistajista 54,2 prosenttia kertoi konsolin vikaantumisesta ilmoittavan punaisen kuoleman renkaan olevan heille tuttu. PS3:n omistajista taas "ainoastaan" 10,6 prosenttia ja Nintendon Wiin omistajista 6,8 prosenttia kertoi pelikoneensa hajonneen.
Xbox 360:n puolustukseksi voidaan kuitenkin todeta, että se on kilpasisariaan huomattavasti kovemmassa käytössä. Xboxin omistajista 40,3 prosenttia kertoi käyttävänsä konsolia 3-5 tuntia päivittäin, kun PS3:a yhtä innokkaasti jaksoi naputella ainoastaan 37 prosenttia konsolin omistajista. Wii:n omistajista suurin osa (41,4 %) pelaa konsolillaan vain alle tunnin päivässä.
Microsoftin (ja Xbox 360:n omistajien) kannalta surullista on, että sen huoltopalvelut koettiin myös kaikkein huonoimmiksi. Laitteiden korjaus kesti kauan - yleensä noin kuukauden - kun japanilaisten konsolien huolto hoitui keskimäärin viikossa. Vain 37,7 prosenttia Microsoftin huoltoon turvautuneista piti saamaansa palvelua erittäin avuliaana, kun Sonylla sama osuus oli 51,1 ja Nintendolla 56,1 prosenttia.
Yllättävää kyllä, kaikista ongelmista huolimatta vain 3,8 prosenttia Xbox 360:n omistajista oli sitä mieltä, ettei enää koskaan ostaisi Xboxia laitteisto-ongelmien vuoksi.
Lähde: Consumerist

Lue myös nämä
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.