Gamescom: Sony esitteli PS3 Slimin, uuden firmwaren ja videokaupan (PÄIVITETTY)

Kaarlo Räihä
18. elokuuta, 2009 20:43

Sonyn edustajat nousivat tänään odotetusti lauteille Leipzigissä, kun yritys piti oman Games Convention -messuihin liittyvän lehdistötilaisuutensa.
Sony aloitti tilaisuuden näyttämällä lyhyitä videopätkiä mm. tulevista God of War III-, Heavy Rain- ja Uncharted 2 -peleistä. Seuraavaksi Sonyn Euroopan konsolipuolta johtava Andrew House kertoi joitain numeroita konsoleiden menestymisestä. PS2:n myyntiluvut lähestyvät maailmanlaajuisesti 140 miljoonaa, PS3:a on myyty maailmanlaajuisesti 23,7 miljoonaa kappaletta (yli 10 miljoonaa Euroopassa) ja PSP:tä on myyty maailmanlaajuisesti 52,9 miljoonaa kappaletta (noin 17 miljoonaa Euroopassa).
Verkkopalveluiden osalta PlayStation Networkiin (PSN) on rekisteröitynyt maailmanlaajuisesti 27 miljoonaa käyttäjää (11 miljoonaa Euroopassa) ja Homea on kokeillut 7,5 miljoonaa ihmistä (3,3 miljoonaa heistä Euroopasta). Home saa seuraavan suuren päivityksen syyskuussa, jolloin palveluun lisätään uusia ominaisuuksia, kuten SingStar-pelien integrointi.
Tilastojen jälkeen esiteltiin illan ensimmäinen pihvi, joka on uusi firmware-päivitys PS3:lle. 3.0-versionumerolla varustettu päivitys tuo mukanaan mm. animoidut teemat, uudistuksista tiedottavan What's New -osion sekä uuden käyttöliittymän. 3.0:n myötä PS3:lla pääsee tutustumaan helpommin tiettyjen Euroopan maiden tarjoamiin IPTV-palveluihin, kuten BBC:n iPlayeriin, koska nämä videopalvelut integroidaan suoraan käyttöliittymään.
PSN-latauksista pitävät henkilöt voivat ostaa jatkossa PSN-latauskortteja, joiden arvo on joko 20 tai 50 euroa. Täten luottokortin omistaminen ei ole enää pakollista pelien ostamista varten.
Videoiden osalta Sony tarjosi pari odotettua yllätystä, joista ensimmäinen on VidZonen laajentuminen mm. Ruotsiin, Norjaan ja Uuteen-Seelantiin (Suomen tilanne avoinna). Toinen uudistus on Video Download -palvelu, joka mahdollistaa elokuvien ostamisen ja vuokraamisen PS3:lla tai PSP:llä. Tämä Yhdysvalloissa aiemmin nähty palvelu aukeaa marraskuussa Britanniassa, Ranskassa, Saksassa ja Espanjassa (muu Eurooppa mukaan 2010 vuoden puolella). Video Downloadin kautta voi ostaa ja vuokrata sekä tavallisia että teräväpiirtoisia elokuvia.
Videoiden jälkeen esittelyvuoron sai PSP:lle suunnattu Digital Reader -palvelu (julkaistaan joulukuussa), joka mahdollistaa sarjakuvien ostamisen ja lukemisen konsolilla. Tarjolle tulee sarjakuvia ainakin Marvelin valikoimista ja muita yhteistyökumppaneita julkaistaan myöhemmin.
Sarjakuvien lisäksi PSP:n omistajat pääsevät ostamaan lokakuun alusta asti uusia minipelejä (koko alle 100 megatavua), kuten Tetris ja Sudoku suoraan PSN-verkkopalvelusta.
PSP 3000:sta Sony julkaisi uusia värimalleja, joita ovat turkoosin, lilan ja vaaleanpunaisen väriset konsolimallit. PSP Gon myyntilukuja yritetään puolestaan parantaa antamalla kaikille laitteen omistajille ilmainen Gran Turismo -peli (ladataan PSN:n kautta), jos he rekisteröivät konsolinsa lokakuun kymmenen ensimmäisen päivän aikana.
Näiden PSP-uudistusten jälkeen Sony esitteli tulevien Uncharted 2- ja Heavy Rain -pelien videoita.
Pelivideoiden loputtua Sony paljasti esittelevänsä omia liiketunnistusohjaimiaan paremmin ensi kuun lopulla järjestettävässä Tokyo Game Show -tapahtumassa. Yleisölle tarjottiin kuitenkin maistiaisia ohjaimista mm. bile-, piirto- ja seikkailupelejä tarjonneella videolla.
Päivän toisen suuren pihvin esitteli Kaz Hirai, joka virallisti PS3 Slimin. 299 dollarin/euron suositushinnalla varustettu konsoli saapuu myyntiin syyskuun ensimmäisellä viikolla ja pienemmästä koosta huolimatta konsolista ei katoa mitään ominaisuuksia nykyiseen malliin verrattuna. Kiintolevyn tallennuskapasiteetti on Slimissä 120 gigatavua, sen pitäisi käyttää 34 prosenttia vähemmän sähköä kuin nykyinen PS3:n ja se on 32 prosenttia pienempi (painoa 3,2 kiloa ja kokoa 290x65x290 mm). Samalla nykyisten PS3:sten hinta laskee satasen, kuten kaikki lähteet ovat jo kertoneet muutaman päivän verran.
PÄIVITETTY:
Nähtävästi Sonyn lehdistötilaisuudessa esittämä maininta ominaisuuksien yhtäläisyyksistä ei pidä aivan paikkaansa, sillä PS3 Slim ei tue enää muita käyttöjärjestelmiä, joten siihen ei voi enää asentaa esim. Linuxia.
Alla kuvia laitteesta (mukana pari vertailukuvaa, lisää löytyy Flickristä) ja videot PS3:n 3.0-firmwaren tuomista uudistuksista sekä konsolin esittely



Lue myös nämä
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.