Western Digital uudistaa WD TV HD -mediasoittimen

Kaarlo Räihä
17. elokuuta, 2009 16:51

Western Digital esitteli viime vuonna kohtuullisen edullisen WD TV HD -mediasoittimen, jonka avulla onnistuu monien mediatiedostojen toistaminen USB-massamuisteilta. Soittimessa oli kuitenkin joitain puutteita, kuten verkkoliitäntöjen puuttuminen, mutta Western Digital on korjaamassa muutamia ongelmakohtia uuden WD TV Live -laitteen myötä.
Virallisesti laite ei ole vielä nähnyt päivänvaloa, mutta Electric Echoes -blogin julkaiseman artikkelin myötä laitteen uudistukset ovat jo pitkälti selvillä.
Rautapuolella muutoksia on luvassa soittimen ulkonäön ohella liitäntöihin, joita on kasvatettu Ethernet- ja komponenttivideo-liitännöillä. Täten teräväpiirtosisältöä saa toistettua myös niillä laitteilla, joissa ei ole HDMI-tukea ja laite pystyy toistamaan mediasisältöä lähiverkosta löytyviltä kiintolevyiltä (tuettuina ovat ainakin DLNA- ja Bonjour-tekniikoiden avulla jaossa olevat mediatiedostot).
Toistotuen osalta monien odottama uudistus on tuki DTS-audiolle, jonka myötä DTS-ääniraidat saa toistettua ilman erillistä viritinvahvistinta. Laitteen pitäisi nyt sisältää myös AVCHD-tuen, joka kiinnostanee erityisesti monien teräväpiirtovideota kuvaavien videokameroiden omistajia.
Soittimen julkaisuajankohdasta tai suositushinnasta ei ole toistaiseksi mitään tietoja.

Lue myös nämä
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.