TPB:n torrentit jaossa 22 gigatavun pakettina

Kaarlo Räihä
17. elokuuta, 2009 13:02

The Pirate Bayn (TPB) mahdollinen siirtyminen Global Gaming Factory X AB:n omistukseen ensi viikon torstaina on herättänyt huolta torrent-piireissä, koska kaupan myötä TPB:n säilömät torrent-tiedostot voivat hävitä bittiavaruuteen. Nyt asiasta ei kuitenkaan tarvitse enää murehtia, sillä lähes kaikista TPB:n kautta ladattavissa olevista torrent-tiedostoista on otettu varmuuskopio, jonka voi nyt ladata täältä Torrent-ohjelman avulla.
Noin 22 gigatavun kokoinen paketti pitää sisällään sqlite3-ohjelmalla luodun tietokannan, joka sisältää 873671 torrent-tiedostoa sekä niihin liittyvät tiedot, kuten kuvaukset ja julkaisupäivät. Tietokanta ei sisällä torrent-tiedostoihin liittyviä kommentteja, joita TPB:n käyttäjät ovat lisänneet sivuilleen, eikä se sisällä tietoa siitä, että kuka torrent-tiedoston on lähettänyt TPB:n palvelimille.
Tietokannan käyttöä varten mukana on ainakin Apachen ja lighttpd:n kanssa toimiva web-käyttöliittymä, jonka myötä oman TPB-kopion saa pystyyn hetkessä. Kaikkiin tietokannan torrent-tiedostoihin on lisätty trakkeriksi openbittorrent.com, joten torrent-tiedostojen käyttö onnistuu vaikka TPB sulkeutuisi kokonaan.

Lue myös nämä
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.