RIAA jälleen The Pirate Bayn uhrina

Kaarlo Räihä
15. elokuuta, 2009 14:53

Ääniteteollisuuden etuja puolustavan RIAA:n (Recording Industry Association of America) pilkkaaminen on jälleen jatkunut The Pirate Bayn (TPB) ylläpitäjien toimesta, kun TPB:n etusivulle on ilmestynyt mainos uudesta RIAA:n hyväksymästä levystä, jonka on tehnyt DJ Joel.
The $675.000 Mixtape -nimellä kulkeva julkaisu pitää kirjaimellisesti sisällään 675 000 dollarin edestä musiikkia, sillä levy sisältää samat 30 kappaletta, joiden luvattomasta levittämisestä Joel Tenenbaum määrättiin maksamaan 675 000 dollarin edestä vahingonkorvauksia pari viikkoa sitten.
Uutisen kirjoitushetkellä julkaisua jaetaan yli 1 000 torrent-ohjelman voimin, joten musiikkiteollisuudelle julkaisun luvaton jakelu on tuottanut Yhdysvaltojen oikeuslaitoksen näkökulmasta jo satojen miljoonien dollareiden vahingot.
Luvattoman torrent-lataamisen ohella levyn kappaleisiin voi tutustua myös laillisesti Spotifyn avulla.
RIAA ei ole todennäköisesti asiasta kovin mielissään, koska se ei ole hyväksynyt logonsa käyttöä kyseisen julkaisun mainoskuvassa, jonka lisäksi tällainen tempaus saattaa kannustaa ihmisiä lataamaan luvattomasti tekijänoikeudella suojattua musiikkia.
RIAA:n ohella TPB:n ostoa kaavaileva Global Gaming Factory X AB ei välttämättä ole kovin mielissään ylläpitäjien tempauksesta, joka saattaa ajaa mediajätit ja tekijänoikeusjärjestöt entistä kauemmaksi mahdollisissa neuvotteluissa.

Lue myös nämä
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.