Sonyn DRM-vapaa musiikki Metelin valikoimiin

Kaarlo Räihä
14. elokuuta, 2009 15:06

Viime vuonna avattu DRM-vapaa Meteli.net-sivuston Downloads-latauspalvelu on saanut vihdoin houkuteltua mukaan toisen suuren levy-yhtiön, kun Sony Music ilmoitti tuovansa omien artistiensa musiikkia myyntiin kyseiselle kauppapaikalle.
Kuluttajille Sonyn sateenvarjon alle kuuluvien yhtyeiden ja artistien musiikkia tarjotaan MP3-tiedostoina (320 kbps), joiden hinta asettuu yksittäisten kappaleiden osalta 1,19-1,49 euron välimaastoon ja albumin normihinta on puolestaan 10,99 euroa.
Latauspalvelua ylläpitävän Nemesys Oy:n toimitusjohtaja Patrik Lindberg kommentoi tilannetta seuraavasti: "Olemme todella iloisia siitä että Sony Music on toisena isona levy-yhtiönä päättänyt lähteä yhteistyöhön kanssamme. Latauskaupalle on todella tärkeä asia saada näin mittava katalogi myyntiin kohtuuhintaan ilman teknisiä käyttörajoituksia". Myös Sonyn palkkalistoille kuuluva Saara Manner oli innoissaan uudistuksesta: "Levy-yhtiönä haluamme tarjota kuluttajille valikoimamme mahdollisimman monen aktiivisen ja luotettavan verkkokaupan kautta. Olemme ilolla seuranneet Meteli.net Downloads -kaupan toimintaa markkinoillamme ja toivomme kuluttajien löytävän kaupan nyt myös entistä useammin valikoiman laajentuessa".
Sonyn ohella Downloadsista voi ostaa DRM-vapaata musiikkia mm. EMI:n, Bonnier Musicin, Edelin, Playground Musicin, Poko Rekordsin ja The Orchardin edustamilta artisteilta. Suurista levy-yhtiöistä kauppapaikan valikoimista puuttuvat Warner Musicin ja Universal Musicin, joiden kanssa palvelun pyörittäjät ovat neuvotelleet yhteistyöstä, mutta toistaiseksi sopimuksia ei ole allekirjoitettu.
Downloadsin valikoimista löytyy uuden yhteistyön myötä yli 4,2 miljoonaa musiikkikappaletta.

Lue myös nämä
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.