download.fi mukaan "Eroon IE6:sta"-kampanjaan

Petteri Pyyny
14. elokuuta, 2009 14:46

Sisarsivustomme download.fi liittyi mukaan osaksi kansainvälistä kampanjaa, jonka tarkoituksena on saada vuonna 2001 julkaistun Internet Explorerin kuutosversion käyttö laskuun.
Kyseinen versio on käyttäjämääriltään suurin yksittäinen selainversio, joka ei tue moderneja web-standardeja. Selaimen osuus esim. download.fi:n kävijöistä on nykyisin noin viiden prosentin luokkaa. Internet Explorer 6:n tukeminen edellyttää verkkosivuja kehittäviltä yrityksiltä valtavan määrän turhaa työtä, jotta standardinmukaiset sivustot saadaan toimimaan oikein myös kyseisellä selaimella.
Nyt sivustojemme ulkopuolelta download.fi -palveluun saapuvat IE6-käyttäjät ohjataan tiedotesivulle, joka kertoo selaimen ongelmista ja tarjoaa suoria latauslinkkejä nykyaikaisiin selaimiin (Google Chrome, Firefox, Opera sekä IE8). Tiedotesivun katsominen jälkeen käyttäjä voi luonnollisesti jatkaa sivuston käyttöä myös nykyisellä selaimellaan ja tiedotesivua ei enää näytetä uudelleen (keksien ollessa voimassa selaimessa). Käytäntö johtuu siitä, että tietyissä yrityksissä IE6 on edelleen yrityksen "virallinen" selain ja haluamme mahdollistaa sivustojemme käyttämisen myös näiden käyttäjien osalta. Emme kuitenkaan tule enää jatkossa testaamaan sivujamme IE6:lla emmekä tule tekemään erillisiä "häckejä" saadaksemme sivustomme toimimaan kyseisellä selaimella, joten myös yrityksistä sivujamme käyttäviltä toivomme palautetta oman mikrotukensa suuntaan selaimen päivitysmahdollisuuksista (esim. toivomus toisen selaimen asentaminen IE6:n rinnalle, jos jokin yrityksen intranetin palveluista vaatii IE6:n käyttöä eikä selainta voida tämän vuoksi lopullisesti vaihtaa uudempaan versioon).
Toivomme, että myös muut suomalaiset sivustot osallistuvat kampanjaan -- esimerkiksi omaa tiedotesivuamme lainaten. Niille käyttäjillemme, jotka haluavat kyseisen tiedotteen lukea, mutta jotka ovat päässeet jo eroon IE6-selaimesta, tiedote löytyy täältä.
-Petteri Pyyny, webmaster
AfterDawn.com

Lue myös nämä
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.