Uggla: Spotify ei maksa artisteille tarpeeksi

Kaarlo Räihä
13. elokuuta, 2009 16:03

Spotify-musiikkipalvelu on kerännyt aukeamisestaan asti runsaasti positiivista palautetta. Kaikki eivät kuitenkaan tunnu arvostavan palvelun kaikkia osa-alueita, sillä yli 30 vuotta kestäneen artistiuran luonut Magnus Uggla on nyt avautunut omassa blogissaan Spotifyn heikosta rahallisesta annista.
Parikymmentä levyä uransa aikana julkaissut Uggla sanoo Spotifyn tuottavan artisteille niukasti rahaa, vaikka käytännössä kaikki halukkaat voivat kuunnella artistien tuotantoa ilmaiseksi palvelusta. Uggla itse ansaitsi omien sanojensa mukaan Spotifysta puolessa vuodessa vähemmän kuin mitä normaali katumuusikko ansaitsee yhden päivän aikana.
Ugglan etuja Ruotsissa edustaa levy-yhtiö Sony, jonka paikallinen toimitusjohtaja Hasse Breitholtz on kehunut ja tukenut Spotifyta alusta asti. Uggla kuitenkin ymmärsi pian ettei Sony ajattele hänen parastaan, kun hänelle selvisi, että Sony oli muiden levy-yhtiöiden tapaan ostanut Spotifyn osakkeita pilkkahintaan.
Sony ja muut levy-yhtiöt saivat Spotifyn osakkeita tiettävästi edullisesti sen takia, koska ne toimittavat musiikkia Spotifylle. Jos levy-yhtiöt päättävät myydä osakkeet, saavat ne pitää voitot kokonaisuudessaan itsellään, eikä artisteille tarvitse antaa mitään, vaikka he ovat tehneet musiikin, jolla levy-yhtiöt rikastuvat.
Ugglan suuttumuksesta kertoo jotain se, että hän valitsisi omien sanojensa mukaan ennemmin raiskauksen The Pirate Bayn toimesta kuin Sonyn ja Breitholtzin nykyiset toimet. Hän myös haluaisi musiikkinsa pois Spotifysta johonkin toiseen palveluun, jossa toiminta olisi rehellistä.
Tällä hetkellä Spotify tarjoaa käyttäjilleen yli 200 Ugglan kappaletta.

Lue myös nämä
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.