RealNetworksin DVD-kopiointituotteet myyntikieltoon

Kaarlo Räihä
12. elokuuta, 2009 15:04

RealNetworksin RealDVD-ohjelmalle Yhdysvalloissa viime vuonna langetettu myyntikielto ei ole katoamassa mihinkään, sillä tuomari Marilyn Patel päätti jatkaa myyntikieltoa valamiehistön päätökseen saakka. Patelin mukaan on selvää, että kyseinen ohjelma rikkoo Yhdysvalloissa voimassa olevia tekijänoikeuslakeja, eikä sitä saa tämän johdosta myydä eteenpäin.
RealDVD:n lisäksi Patelin päätös estää RealNetworksia kauppaamasta uutta Facet-nimellä kulkevaa DVD-soitinta, joka mahdollistaa DVD-elokuvien kopioinnin laitteen kiintolevylle, josta elokuvia voi katsella myöhemmin.
Patelin päätös oli mieluinen elokuvateollisuuden etuja Yhdysvalloissa puolustavalle MPAA:lle (Motion Picture Association of America), jonka johdossa häärivä Dan Glickman sanoi oikeuden päätöksen osoittavan sen, että laki suojaa elokuvia ja TV-sarjoja tuottavia, jonka lisäksi päätös osoittaa RealNetworksin tehneen laittomia tuotteita.
RealNetworks ei ole vielä ilmoittanut miten se aikoo toimia päätöksen osalta. Yritys voi valittaa Patelin tuomiosta, mutta tähän mennessä yritykselle on tullut oikeudenkäynnin johdosta jo kuuden miljoonan dollarin laskut, ja oikeustaiston jatkaminen vain kasvattaisi näitä kuluja. Yritys ilmoittaa mahdollisista toimenpiteistään lähiaikoina.

Lue myös nämä
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.