Testattavaa: AfterDawnin kysy/vastaa -palvelu

Petteri Pyyny
11. elokuuta, 2009 17:21

Ensimmäiset pienen pienet askeleet kohti tulevaa "v4"-sivustopäivitystämme ovat nyt testattavissa, uuden "kysy/vastaa"-palvelumme muodossa.
Moni vakikäyttäjämme voi varmasti ihmetellä sitä, miksi moinen palvelu on rakennettu, etenkin kun AfterDawnista löytyy jo yksi Suomen suosituimmista tekniikkaan keskittyvistä keskustelualueista. Syitä on monia, tässä muutama:

  1. Rekisteröitymispakko on monelle käyttäjälle se suurin kynnyskysymys. Etenkin blogien suosio on muuttanut ihmisten asenteita rekisteröitymistä vastaan -- parhaiten tuntuvat menestyvän nykyisin palvelut, joissa sallitaan uutisten kommentointi, jne ilman rekisteröintiä. Kysy/vastaa -palvelun ideana on sallia myös täysin, siis ihan täydellisen, anonyymitkin kysymykset. Vastapainona toki myös rekisteröitymisestä on pyritty tekemään helppoa -- ja anonyymit kommentit sujahtavat aina automaattisesti roskapostisuodattimien läpi.
  2. Selkeä formaatti. Forumeilla usein kysymykset aloittavat mitä erilaisimpiin suuntiin vaeltelevaa, ns. off-topic -jutustelua, joka on osittain erittäin tervetullutta, mutta useille forumeihin perehtymättömille käyttäjille iso kynnys kysymyksen esittämisen tiellä. Eli alueella pyritään saamaan täsmällisiä kysymyksiä ja täsmällisiä vastauksia, ilman jatkokeskustelua aiheesta.
  3. Konsepti mahdollistaa hieman erilaisemman lähestymistavan käyttäjän ongelmiin. Palvelussa olemme ottaneet huomioon "rajattoman" kategorioinnin, kysymysten täggäyksen, jne jotka mahdollistavat kysymysten löytämisen -- ja ennenkaikkea selailun -- forumeita helpommin.

Ideana ei ole oikeastaan edes rajoittaa palvelua pelkästään tekniikkaan, vaan kaikesta voi ja saa kysyä. Jossain myöhemmässä vaiheessa palvelua saatetaan rajata tarkemmin pelkästään teknologiaan keskittyväksi, mutta toistaiseksi sana on aikalailla vapaa.
Painotan nyt tässä yhteydessä, että palvelu on erittäin, erittäin vahvasti beta eli ongelmia löytyy varmasti ja haluammekin mahdollisimman paljon palautetta teiltä, rakkaat käyttäjämme. Onko konseptissa mitään järkeä, toimiiko se niinkuin pitäisi, miten palvelua voisi jatkokehittää, jne?
Tulevista ominaisuuksista mainittakoon mm. nykyistä hieman kiillotetumpi ulkoasu, mahdollisuus selata vain joko vastattuja tai vastaamattomia kysymyksiä, mahdollisuus raportoida asiattomista kysymyksistä ja vastauksista suoraan ylläpidolle, jne.
Ja vielä kerran siis osoite, josta palvelu tällä hetkellä löytyy (osoite tulee muuttumaan loppusyksystä, kunhan sivustomme muut osat saadaan uuteen "v4"-ulkoasuun..):
http://fin.v4.afterdawn.com/miten/
P.S. Nimiehdotuksia otetaan vastaan -- vaikkapa palautelomakkeemme kautta, koska tällä hetkellä palvelun nimi on vielä hieman hakusessa :-)

Lue myös nämä
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.