7-vuotias ajoi katumaasturia - isä kuvasi videon YouTubeen

Ilkka Ketola
7. elokuuta, 2009 17:00

Kanadassa on kuohuttanut video, jossa 7-vuotias poika ajaa julkisella tiellä isoa katumaasturia. Videon on kuvan nuoren kuljettan vieressä istuva ylpeä isä, ja auton videossa näkyy myös takapenkillä istuvat perheen äiti ja kaksi muuta lasta. Pojastaan ylpeiden vanhempien typeryydet eivät loppuneet tielle. Perheen isä latasi videon YouTubeen, mikä sai myös poliisit kiinnostumaan tapauksesta.
Videolla 7-vuotias poika ajaa Honda CR-V-maasturilla isän kuvatessa vierestä. Yhdessä vaiheessa isä pyytää poikaa hymyilemään kameralle, jolloin takapenkillä istuva äiti kieltää isää häiritsemästä pojan keskittymistä. Videolla näkyy myös, ettei kukaan autossa istuneista käyttänyt turvavöitä - ei edes takapenkillä istunut perheen äiti, jolla on pieni lapsi sylissään.
Video nosti mediamylläkän Kanadassa. Monet ihmettelivät, miten vanhemmat antoivat lapsen ajaa liikenteessä. Mediamylläkkä sai perheen poistamaan videon YouTubesta, ja perheen isä pyysi televisiossa typerää temppua anteeksi. Isä puolustautui toteamalla, että kyseessä oli erittäin syrjäinen tienpätkä, jolla ei juurikaan ole liikennettä, eikä nopeus ylittänyt missään vaiheessa yli 40 kilometriä tunnissa.
Quebecin poliisi on aloittanut tutkinnan tapauksesta, joka voi mahdollisesti kiinnostaa myös lastensuojeluviranomaisia. Perheen isän mukan video on kuvattu yli 2 vuotta sitten, mikä tarkoittaisi liikennerikkomusten jo vanhentuneen.
Alla on CBC Newsin uutisvideopätkä aiheesta.

Lue myös nämä
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.