Google Chromelle teemagalleria

Ilkka Ketola
5. elokuuta, 2009 12:45

Googlen Chrome-selaimen käyttäjien iloksi on avattu teemagalleria, josta voi ladata selaimen ulkoasua kaunistavia (tai mieltymyksistä ja mielipiteistä riippuen rumentavia) teemoja. Valikoimissa on avausvaiheessa 28 teemaa, joista voi valita mieleisensä.
Tuki teemoille on selaimen versioissa Chrome 3.0 Beta ja Chrome 3.0 Developer Preview sekä Chromiumin tuoreimmissa editioissa. Google varoittaa, että vielä tässä vaiheessa teemojen asentaminen on kohtalaisen työlästä. Teemojen hallintaan ei Chromessa ole erillistä käyttöliittymää, eikä teemoja voi esikatsella ennen asennusta. Asennus tapahtuu lataamalla .crx-tiedosto, jonka selain asentaa ja tarjoaa mahdollisuutta palata oletusteemaan. Mikäli teeman haluaa poistaa, pitää selaimen osoitepalkkiin kirjoittaa chrome://extensions/ ja poistaa haluttu teema avautuvan sivun kautta.
Tässä vaiheessa galleriasta löytyy ainoastaan Googlen tekemiä omia teemoja, eikä käyttäjien jo aiemmin tekemiä tyylikkäitä teemoja ole mukana. Google lupaa tilanteen korjautuvan lähitulevaisuudessa. Ohjeet teeman luomiseen löytyvät täältä.
Google Chrome Themes Gallery



Kuvat:

Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.