TeliaSoneralta halutaan tiedot Swetorrentsin tyypeistä

Kaarlo Räihä
4. elokuuta, 2009 13:56

Ruotsissa luvatonta tiedostojenjakoa harrastavien ihmisten kiusaaminen on jälleen jatkunut, ja tällä kertaa elokuva-alalla vaikuttavat Svensk Filmindustri (SF), Pan Vision, Filmlance International ja Yellow Bird haluavat selvittää Swetorrents-sivustoa pyörittävien tahojen henkilöllisyyden oikeuden kautta.
Ruotsissa keväällä voimaantullut uusi lainsäädäntö antaa yrityksille tähän mahdollisuuden, mutta Swetorrentsin tiedot omaava TeliaSonera sanoi, ettei se aio luovuttaa tietoja vapaaehtoisesti, koska yritys haluaa suojella asiakkaidensa yksityisyyttä.
Elokuva-alan yrityksiä jutussa edustaa piratismia vastaan taisteleva Antipiratbyrån, jonka mukaan Swetorrents ei kunnioita tekijänoikeuksia. Järjestön johtoon kuuluvan Björn Gregfeltin mukaan Swetorrentsin kautta jaellaan luvatta tekijänoikeudella suojattuja elokuvia, ja pahimmassa tapauksessa nämä elokuvat eivät ole edes vielä ehtineet elokuvateattereihin saakka. Gregfelt sanoo Swetorrentsin aiheuttavan tulonmenetyksiä Ruotsin elokuvateollisuudelle.
TeliaSonera on jo luvannut valittaa mahdollisesta tietojen luovutuspäätöksestä, jos oikeuslaitos tällaisen määrää. TeliaSoneran edustaja Patrik Hiselius sanoi The Localille heidän suojelevan asiakastietojaan, koska se on yrityksen velvollisuus.
Ruotsissa muutamat internet-operaattorit ovat poistaneet tiedot asiakkaidensa käyttämistä IP-osoitteista, jolloin luvattoman lataajan tietoja ei voida luovuttaa. Torrent-sivustojen kohdalla sama käytäntö ei kuitenkaan onnistu, koska yritysten täytyy tietää kuka maksaa sivuston pyörittämisestä tulevat kulut.

Lue myös nämä
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.