FIMI ja FPM penäävät TPB:ltä miljoonaa euroa

Kaarlo Räihä
3. elokuuta, 2009 12:04

Toukokuussa Italiassa musiikkiteollisuuden etuja puolustava FIMI (Federation of the Italian Music Industry) ilmoitti haastavansa The Pirate Bayn (TPB) oikeuteen, jos se vain onnistuu Italian lainsäädännön suomissa rajoissa.
Nyt FIMI on nähtävästi löytänyt keinot oikeusjutun nostamiseksi, sillä sen nettisivujen mukaan järjestö on vaatimassa yhdessä FPM:n (Federation Against Music Piracyn) kanssa oikeusteitse TPB:n ylläpitäjiltä miljoonan euron korvauksia tekijänoikeuksien rikkomisesta.
FIMI:n mukaan oikeusjutussa käytetään todistusaineistona Bergamon oikeuslaitoksen ja valtiontalouden tarkastusviraston (Guardia di Finanza) kokoamaa aineistoa, joka osoittaa TPB:n toiminnan olevan laitonta Italiassa.
FIMI:n toimintaa johtavan Enzo Mazzan mukaan TPB:n ylläpitäjät ovat yrittäneet hyötyä palvelusta taloudellisesti, josta todisteena on heidän suunnitelmansa myydä palvelu toiselle osapuolelle. Mazza ei pidä sitä hyväksyttävänä, että palvelulla tienataan rahaa, mutta sen aiheuttamista vahingoista ei ota kukaan vastuuta.
TPB:n ylläpitäjä Peter Sundea Italiassa edustavat asianajajat Giovanni Battista Gallus ja Francesco Paolo Micozzi eivät olleet vielä perjantaina saaneet oikeudelta mitään virallisia papereita asiaan liittyen, joten tapauksen tarkemmat yksityiskohdat ovat vielä toistaiseksi pimennossa.

Lue myös nämä
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.