Tenenbaum myönsi tekonsa

Kaarlo Räihä
31. heinäkuuta, 2009 18:01

Ääniteteollisuuden etuja puolustava RIAA (Recording Industry Association of America) on saamassa jälleen Yhdysvalloissa merkittävän oikeusvoiton, kun sen oikeuteen haastama Joel Tenenbaum myönsi eilen oikeudessa syyllistyneensä 30 musiikkikappaleen luvattomaan nettijakeluun.
Aiemmin Tenenbaum on kiistänyt syyllisyytensä useampaan otteeseen, mutta eilisessä oikeudenkäynnissä hän lopulta myönsi ladanneensa mm. KaZaA- ja LimeWire-ohjelmien avulla luvatta tekijänoikeudella suojattua musiikkia, jota hän oli myös levittänyt luvatta eteenpäin samaisten ohjelmien avulla.
Tenenbaum sanoi valehdelleensa aiemmin, koska hän ajatteli sen auttavan hänen tilannetta. Lisäksi hänen asianajajaäiti neuvoi tapauksen alkuaikoina poikaansa puhumaan tietyllä tavalla.
Tenenbaumin synninpäästön jälkeen RIAA:n asianajajat esittivät juttua tuomaroivalle Nancy Gertnerille pyynnön, jossa he toivovat jutun käsittelyn vauhdittamista, ja näillä näkymin Gertner suostuu tähän. Tällöin Gertner käskee valamiehistön päättämään sen summan, jonka Tenenbaumin pitää maksaa tekijänoikeuskorvauksina oikeudenomistajille. Valamiehet eivät siis tule käsittelemään hänen syyllisyyteensä liittyvää äänestystä, kuten alkuperäisen suunnitelman mukaan piti tapahtua.
Yksittäisestä kappaleesta korvauksia voidaan määrätä 150 000 dollarin verran, joten pahimmillaan Tenenbaum saa lähiaikoina 4,5 miljoonan dollarin laskun.

Lue myös nämä
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.