Elokuvastudiot haastoivat TPB:n ylläpitäjät oikeuteen

Kaarlo Räihä
28. heinäkuuta, 2009 16:27

The Pirate Bayn (TPB) ylläpitäjinä toimivat Fredrik Neij, Gottfrid Svartholm Warg ja Peter Sunde sekä Black Internet AB -yritys ovat joutumassa Ruotsissa uuden oikeudellisen koettelemuksen eteen, kun elokuvastudiot kertoivat haastavansa heidät oikeuteen.
Haaste jätettiin Tukholman käräjäoikeuteen eilen, ja sen takana seisovat mm. Columbia Pictures Industries, Disney Enterprises, NBC Studios, Paramount Pictures Corporation, Sony Pictures Television, Sony Pictures Classic, Twentieth Century Fox Film Corporation, Universal Studios, Universal City Studios Productions ja Warner Bros. Entertainment.
Studioiden tarkoitus on saada TPB lopettamaan tekijänoikeudella suojattujen elokuvien ja TV-sarjojen lataamisen mahdollistavien torrent-tiedostojen jakelu. Korvauksia mahdollisista tekijänoikeusrikoksista elokuvastudiot eivät aio kuitenkaan toistaiseksi vaatia, vaan tarkoitus on ainoastaan saada oikeudelta määräys, joka estää tietyn sisällön jakelun TPB:n kautta uhkasakon voimalla.
Elokuvastudioita Ruotsissa edustava Monique Wadsted kertoi The Localille, että elokuvastudioiden estolistalla on noin sata elokuvaa ja TV-sarjaa, joiden jaksoja ei haluta nähdä TPB:n listoilla. Näiden elokuvien ja TV-sarjojen joukkoon kuuluvat mm. Die Hard- ja Harry Potter -elokuvat sekä House-TV-sarja.
Wadstedin mukaan elokuvastudiot ryhtyivät toimiin, koska keväällä annettu tuomio TPB:n ylläpitäjille ei ole vaikuttanut millään tavalla palvelun toimintaan.
Peter Sunden mukaan kyseessä on jälleen yksi uusi päivä TPB-saippuaoopperassa. Sunde kertoi TorrentFreak-sivustolle, että ylläpitäjät haastettiin oikeuteen Tukholmassa, vaikka kukaan heistä ei edes asu siellä. Sunde uskoo elokuvastudioiden haastaneen ylläpitäjät oikeuteen kiusallaan, jotta TPB:n ja Global Gaming Factory X AB -yrityksen välinen kauppa epäonnistuisi, eikä TPB:stä tällöin tulisi laillista latauspalvelua.

Lue myös nämä
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.