Sony tuo markkinoille kolme uutta Blu-ray-soitinta

Kaarlo Räihä
26. heinäkuuta, 2009 23:59

Blu-ray-formaattia hyvin voimakkaasti alusta asti tukenut Sony esitteli torstaina kolme uutta Blu-ray-soitinta.
Ensimmäinen uutukainen on massiivinen (430x240x550mm ja 14,2 kiloa) BDP-CX7000ES, joka on Sonyn uusin 400 levyn vaihtajalla varustettu Blu-ray-soitin. 1 900 dollarin suositushinnalla varustettu BD-Live-yhteensopiva soitin toistaa Blu-ray-elokuvien ohella DVD-elokuvat ja CD-levyt, joiden tiedot soitin pystyy hakemaan internet-yhteyden avulla Gracenoten tietokannoista helpottaen täten oman mediatietokannan luomista. Jos soittimen omat hallintatoiminnot eivät tunnu riittäviltä, voi soitinta kontrolloida RS-232 tai infrapunaportin kautta.
Soitin tukee 1080p24-toistoa HDMI-liitännän kautta ja se osaa myös toistaa kaikki Blu-ray-määrityksen tukemat audioformaatit, kuten Dolby TrueHD ja DTS-HD Master Audio, jotka saa tarvittaessa ulos analogisesti 7.1 RCA -ulostulojen kautta. Videon saa tarvittaessa ulos lisäksi komposiitti-, komponentti- ja S-video-ulostulojen kautta.
Elokuvien kuvanlaatua voi tarvittaessa yrittää ehostaa värien bittisyvyyttä parantavan Super Bit Mapping- ja kuvan terävyyttä parantavan HD Reality Enhancement -tekniikoiden avulla. Optisten levyjen ohella soitin toistaa USB-muisteilta mm. JPEG-kuvia ja MP3-tiedostoja.
Sonyn toinen uutuus on myös massiivinen BDP-CX960, joka on kuitenkin isoveljeään huomattavasti halvempi 800 dollarin suositushinnallaan. Huima hintaero ei kuitenkaan ominaisuuksien valossa näytä jyrkältä, sillä liitännöistä kyytiä ovat saaneet analogiset audiolähdöt (jäljellä enää stereo RCA), S-video-liitäntä sekä RS-232- ja infrapunaportit. Toimintojen osalta halvempi hinta on poistanut soittimesta uudet kuvan parannukseen tarkoitetut piirit.
Kolmas uutukainen on yhden levyn kapasiteetilla varustettu BDP-S1000ES, jonka suositushinnaksi on asetettu 700 dollaria. BD-Live-yhteensopivan soittimen saa verkotettua Ethernet-portin tai WLAN-verkon (tukee 802.11n-standardia) kautta.
Kahden muun soittimen tavoin BDP-S1000ES tukee 1080p24-toistoa HDMI-liitännän kautta ja se tukee audion ulostuontia analogisesti 7.1 RCA -ulostulojen kautta. BDP-CX7000ES:n tavoin soittimesta löytyvät kuvanlaatua parantavat Super Bit Mapping- ja HD Reality Enhancement -ominaisuudet. Soittimessa on DLNA-tuki, jonka myötä kotiverkosta löytyviä valokuvia ja musiikkikappaleita voi toistaa soittimella.
Ladattavaa BD-Live-sisältöä varten BDP-S1000ES:n mukana toimitetaan 4 gigatavun tallennuskapasiteetilla varustettu USB-muistitikku.


BDP-CX7000ES

BDP-CX960

BDP-S1000ES

Lue myös nämä
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.