TPB-ylläpitäjä haastoi BREIN:in Kuikin oikeuteen

Kaarlo Räihä
24. heinäkuuta, 2009 2:07

The Pirate Bayn (TPB) ylläpitäjät ovat nyt ottaneet osaa BREIN:in aloittamaan oikeustaisteluun, kun Peter Sunde haastoi BREIN:in johtajan Ruotsissa oikeuteen kunnianloukkauksesta. Lisäksi ylläpitäjät lähettivät oman vastauksensa Hollannissa käytävään oikeusjuttuun.
Sunden mukaan piratismia vastaan taistelevan BREIN:in toimintaa johtava Tim Kuik on sanonut julkisesti TPB:n olevan vastuussa BREIN:in internet-sivustoa vastaan tehdyistä palvelunestohyökkäyksistä. Tämä ei ylläpitäjien mukaan pidä paikkaansa, jonka johdosta he haluavat korjata Kuikin esittämät vääryydet oikeuslaitoksen avulla.
Sunde odottaa tulevaa käsittelyä innolla, sillä Kuikilla ei ole juuri muuta vaihtoehtoa kuin pyytää anteeksi lausuntoaan ja maksaa asiaankuuluvat korvaukset ylläpitäjille.
Hollannin osalta ylläpitäjät lähettivät paikalliselle oikeuslaitokselle kirjeen, jossa vaaditaan jutun käsittelyn lopettamista, koska BREIN:in esittämät faktat jutussa eivät pidä paikkaansa. Ylläpitäjien mukaan juttu on täysin järjetön, koska he eivät asu Hollannissa tai toimi sieltä käsin, jonka lisäksi he eivät edes omista TPB:tä, vaan TPB:n omistaa Reservella-niminen yritys, jonka kotipaikka on Seychellien tasavallassa, ei Hollannissa.
Ylläpitäjien lisäksi BREIN on väittänyt Global Gaming Factory X AB -yrityksen olevan vastuussa sivuton toiminnasta, vaikka TPB:n omistajuus ei ole edes vielä siirtynyt kyseiselle yritykselle. BREIN ei ole ainakaan vielä nimennyt Reservellaa vastuussa olevien tahojen listalle, joten koko oikeusjutun järkevyys on hyvin kyseenalainen.
BREIN:in on tarkoitus saada oikeusjutusta päätös, joka pakottaisi TPB:n estämään Hollannista tulevien surffaajien pääsyn sivustolle. Oikeuden päätös mahdollisesta sulkupakosta kerrotaan ensi viikon torstaina.

Lue myös nämä
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.