Elokuvien nettilevittäjät myönsivät tekonsa

Kaarlo Räihä
24. heinäkuuta, 2009 1:14

Kerroimme helmikuussa kuinka elokuvia internetin kautta luvatta jaelleet henkilöt olivat jääneet Yhdysvalloissa FBI:n ja Yhdysvaltain salaisen palvelun haaviin. Nyt Yhdysvaltain salaisen palvelu, on julkaissut tiedotteen, jonka mukaan molemmat heidän nappaamansa miehet ovat myöntäneet syyllisyytensä.
Derek Hawthorne myönsi syyllisyytensä pari viikkoa sitten ja Owen Moody tunnusti luvattoman levittämisen keskiviikkona. Hawthorne oli jaellut internetin avulla luvatta eteenpäin The Curious Case of Benjamin Button (Benjamin Buttonin uskomaton elämä) ja Australia-elokuvia. Moody oli puolestaa jaellut luvatta eteenpäin Slumdog Millionaire -elokuvaa (Slummien miljonääri).
Moody tunnettiin internetissä paremmin Tranceyo- ja Gizmothekitty-nimillä, joiden suojissa hän lähetti The Pirate Bay -sivustolle itse tekemänsä torrent-tiedoston, jonka avulla onnistui elokuvan luvaton lataaminen. The Pirate Bayn ohella Moodyn luoma torrent-tiedosto oli löydettävissä Demonoid- ja Mininova-sivustojen avulla.
Moody latasi Slummien miljonäärin alun perin itselleen Funfile-trakkerin kautta, ja kun hän huomasi elokuvan vielä puuttuvan julkisilta torrent-trakkereilta, päätti hän laittaa sen jakoon julkisesti.
Hawthornen saama tuomio kerrotaan syyskuun 28. päivä ja Moody kuulee oman tuomionsa lokakuun 5. päivä. Molemmat miehet voivat saada toimistaan jopa kolmen vuoden vankeusrangaistuksen ja 250 000 dollarin sakot per luvattomasti jaettu elokuva. Todennäköisesti tuomiot jäävät kuitenkin selvästi maksimista, koska kumpikaan taho ei ole tienannut toimillaan rahaa, jonka lisäksi syyllisyyden myöntäminen on tekijänoikeusjuttujen kohdalla alentanut tuomiota.

Lue myös nämä
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.