Disney aloittaa elokuvien jakelun microSD-muistikorteilla

Kaarlo Räihä
23. heinäkuuta, 2009 14:13

Pienet microSD-muistikortit ovat jälleen tunkemassa jalkaansa mediamarkkinoilla, sillä Disney ilmoitti aloittavansa tänä syksynä elokuvien jakelun microSD-muistikorteilla.
Panasonicin valmistamat microSD-muistikortit ilmaantuvat Japanissa kauppojen hyllyille marraskuussa, kun Pirates of the Caribbean- ja National Treasure -elokuvasarjojen uudet DVD-julkaisut tulevat myyntiin. Uusia microSD-julkaisuja ei voi siis ostaa yksittäin, vaan niitä voi hankkia ainoastaan uusien DVD-julkaisujen mukana.
Monissa matkapuhelimissa ja autonavigaattoreissa toimivat microSD-kortit nostavat DVD-julkaisujen hintaa Disneyn edustajan mukaan noin 1 000 jeniä eli noin 7,50 euroa. Disney ei ole esittänyt mitään arvioita uuden formaatin mahdolliselle menestymiselle, koska kyseessä on ensimmäinen kerta, kun Disneyn elokuvia myydään microSD-muistikorteilla.
Disney ei ole vielä paljastanut missä formaatissa elokuvatiedosto on microSD-muistikortilla tai suojataanko elokuvat DRM-suojauksilla.
Viime vuonna microSD-korttien suosiota yritti kasvattaa SanDisk, joka toi toi markkinoille kyseisiä muistokortteja hyödyntävän slotMusic-formaatin. slotMusic ei kuitenkaan osoittautunut hitiksi ja vastaavaa kohtaloa ennustetaan myös Disneyn kokeilulle.

Lue myös nämä
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.