AEPOC: Piraattipuolueet aivopesevät nuoria

Kaarlo Räihä
23. heinäkuuta, 2009 15:17

Ruotsin Piraattipuolueen (Piratpartiet) saama paikka Euroopan parlamentista ei ole ollut kaikkien tahojen mieleen, ja nyt myös TV-jättejä sekä telekommunikaatioalaa edustava AEPOC (Association Européenne pour la Protection des Œuvres et services Cryptés) on julkaissut oman tulikivenkatkuisen tiedotteensa piraatti-ideologiaa tukevien puolueiden toimista.
AEPOC:in mukaan Ruotsin Piraattipuolueen saama asema osoittaa sen, että EU:n ja sen jäsenmaiden pitäisi tehdä selväksi niiden asema taistelussa piratismia vastaan. AEPOC:ia johtava Jean Grenier sanoi järjestön tiedotteessa, että hallitusten ja Euroopan komission pitäisi herätä viimeistään nyt taistelemaan piratismia ja sen aiheuttamia ongelmia vastaan.
Grenieriltä ei heru sympatiaa Ruotsin Piraattipuolueelle, joka sai AEPOC:in tiedotteen mukaan reilusti sympatiaääniä The Pirate Bayn ylläpitäjien keväisen tuomion myötä. Grenierin mielestä piratismi ei ole urheilua, vaan se on varkautta, jonka takia nuoria ei pitäisi kannustaa kyseiseen toimintaan. Grenier sanoo, etteivät nuoret osaa enää erottaa näitä asioita, jonka johdosta piraattipuolueiden kannatus on noussut. Grenierin mukaan piraattipuolueet välittävät hyväuskoisille nuorille romantisoidun kuvan piratismista, vaikka todellisuudessa kyse on rikollisesta toiminnasta.
AEPOC:in jäseniä ovat mm. BSkyB, Canal+, Motorola ja Philips.

Lue myös nämä
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.