Microsoft sulkee Soapbox-videopalvelun

Kaarlo Räihä
22. heinäkuuta, 2009 14:25

Microsoftin Soapbox-videopalvelu oli suunniteltu kilpailemaan YouTubea vastaan, mutta nähtävästi Soapbox ei koskaan saavuttanut massojen suosiota, sillä Microsoft ilmoitti eilen sulkevansa Soapboxin ensi kuun viimeinen päivä.
MSN Video -palvelun osana toimivan Soapboxin alasajo käynnistyy tämän kuun 29. päivä, jonka jälkeen Soapboxiin ei voi enää lähettää uusia videoita muiden katseltavaksi. Microsoft julkaisee palvelua käyttävien tahojen iloksi lähipäivinä ohjeita, joiden avulla käyttäjät voivat ladata mielivideonsa talteen ennen palvelun sulkemista.
MSN Video ei kuitenkaan katoa mihinkään Soapboxin sulkeutumisesta huolimatta, ja Microsoft aikoo tarjota jatkossakin käyttäjille mahdollisuuden jakaa omia videoitaan palvelun kautta, mutta Microsoft ei kertonut vielä tarkemmin miten tuleva videoiden jakaminen on tarkoitus toteuttaa.
Microsoftin Soapbox avautui kuluttajille vuoden 2006 syyskuussa, joten palvelu ehti olla toiminnassa noin kolme vuotta. Nykyisellään MSN Videon kautta katsotaan kuukausittain noin 480 miljoonaa videota, joista alle 5 prosenttia on peräisin Soapboxista.

Lue myös nämä
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.