Toshibalta Blu-ray-soitin?

Kaarlo Räihä
19. heinäkuuta, 2009 23:20

HD DVD -formaatin painoa lähes yksin hartioillaan kannatellut Toshiba saattaa pian yllättää monet tahot, sillä Japanissa julkaistavan Yomiuri Shimbun -sanomalehden saamien tietojen mukaan Toshiba julkaisee pian oman Blu-ray-soittimensa.
Yomiuri Shimbunin viikonloppupainoksen mukaan Toshiban ensimmäinen Blu-ray-soitin tulisi markkinoille vielä tämän vuoden aikana, ja virallinen tiedote asiasta on luvassa lähiaikoina. Toshiban soitin tulee ennakkotietojen mukaan kulkemaan BD 18 -mallinimellä, mutta mitään tarkempia tietoja sen ominaisuuksista tai hinnasta ei ole vielä tiedossa.
Tavallisen Blu-ray-soittimen lisäksi Toshiba saattaa julkaista Japanin markkinoille oman Blu-ray-tallentimensa, mutta tästäkään laitteesta ei ole julkaistu vielä mitään konkreettisia tietoja.
HD DVD -formaatin kuoleman jälkeen Toshiba yritti omaa läpimurtoaan teräväpiirron osalta XDE-tekniikalla, joka parantaa DVD-elokuvien kuvanlaatua. XDE:stä ei kuitenkaan tullut menestystarinaa, joten Toshiballa on teräväpiirtosoittimien osalta taskussaan nyt jo kaksi hutia.

Lue myös nämä
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.