The Pirate Bay muuttuu maksulliseksi

Kaarlo Räihä
17. heinäkuuta, 2009 1:09

Monien The Pirate Bay -sivuston (TPB) käyttäjien pahin pelko on nähtävästi käymässä toteen, sillä uutta TPB-sivustoa työstävä Wayne Rosso vahvisti CNET News -uutissivustolle, että TPB muuttuu tulevaisuudessa kuukausimaksulliseksi palveluksi.
Rosso ei kuitenkaan paljastanut vielä kuinka suuresta kuukausimaksusta on kyse, mutta maksusta saa alennusta, jos käyttäjä luovuttaa oman tietokoneensa tallennus- ja tiedonsiirtokapasiteettia TPB:n uuden tallennuspilven käyttöön. Kuluttajat saavat itse päättää kuinka paljon resursseja he haluavat luovuttaa TPB:lle ja alennusta saa luonnollisesti lisää luovuttamalla enemmän resursseja TPB:n käyttöön.
TPB:n lisäksi kuluttajan jakamia resursseja pääsevät käyttämään kaikki paksun lompakon omaavat tahot. TPB nimittäin myy tarjolla olevia resursseja kaikille halukkaille ja täten uudesta TPB:stä tulee samalla kilpailija mm. Akamaille ja Amazonille, jotka tarjoavat samantapaisia ratkaisuja asiakkailleen.
Rosson mukaan tarjolle tulee lisäksi tekniikkaa, jonka pitäisi vähentää internet-operaattoreiden kustannuksia. Rosso sanoo yrityksen kehittämän uuden tekniikan vähentävän internet-operaattoreiden tarvitsemia resursseja jopa 80 prosenttia, ja täten operaattorit voivat säästää runsaasti rahaa, jos he ottavat käyttöön Global Gaming Factory X AB:n kehittämiä ratkaisuja.
Kuluttajille kuukausimaksun maksaminen takaa täydet lataus- ja käyttöoikeudet TPB:n tarjoamaan sisältöön. Tarjottavasta sisällöstä ei ole toistaiseksi kerrottu mitään varmaa, mutta Rosson mukaan TPB on halukas neuvottelemaan kaikkien tahojen kanssa, jotka tuottavat digitaalista sisältöä.

Lue myös nämä
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.