H.264-yhteensopiva Silverlight 3 julkaistu

Kaarlo Räihä
10. heinäkuuta, 2009 12:26

Microsoftin kehittämän Silverlight-tekniikan nopea kehitys on jatkunut viimeisen parin vuoden aikana ja tänään Silverlight-selainlaajennoksesta saatiin ulos uusi 3-versio.
3-versio tuo Silverlightiin monia uudistuksia, kuten tuen H.264-videoille ja AAC-audiolle, tuen näytönohjaimien videokiihdytyksille, mahdollisuuden käyttää näytönohjaimen 3D-ominaisuuksia grafiikkaelementtien piirtämisen nopeuttamiseksi, multitouch-tuen sekä mahdollisuuden tehdä selaimen ulkopuolella toimivia Silverlight-sovelluksia.
H.264-videoiden tuottamista varten Microsoft päivitti Expression Encoder -ohjelmiston 3-versioon, jolla voi siis nyt pakata jopa Full HD -videoita H-264-yhteensopivaan muotoon. Ohjelmalla voi lisäksi tuottaa Smooth Streaming -jakelua tukevia videoita, joissa kuluttajat voivat itse valita millä bitratella he haluavat videotaan ladata ja katsella.
Silverlight-selainlaajennoksen voi ladata Microsoftin omilta sivuilta ja tarjolla on Windows- ja Mac OS X -käyttöjärjestelmille suunnatut versiot. Windowsin osalta laitteistovaatimuksena on vähintään 500 Megahertsin kellotaajuudella toimiva suoritin ja 128 megatavua keskusmuistia. Mac OS X:n osalta vaaditaan Intel-suorittimella ja vähintään 128 megatavun keskusmuistilla varustettu kokoonpano, josta löytyy Mac OS X 10.4.8 tai uudempi käyttöjärjestelmä. Selainlaajennus toimii Microsoftin mukaan Internet Explorer 6/7/8-, Firefox 2/3- ja Safari 3/4-selaimilla, jonka lisäksi laajennus näyttää toimivan ainakin Chromessa.

Lue myös nämä
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.