VLC 1.0.0 nyt ladattavissa

Kaarlo Räihä
7. heinäkuuta, 2009 13:49

Suositun VLC media player -mediasoittimen kehityksessä on jälleen hypätty seuraavaan merkittävään versioon, kun VideoLAN-tiimi on muutamien viivästymisien jälkeen julkaissut mediasoittimesta 1.0.0-version.
1.0.0-versio sisältää aiempaan 0.9.9-versioon nähden runsaasti uudistuksia ja muutoksia, joita ovat mm. mahdollisuus toiston välittömään pysäyttämiseen, yhden framen kelaus eteenpäin, parempi tuki erilaisille tekstityksille, medianappien hyötykäytön mahdollistava Global Hotkeys -tuki sekä uusittu käyttöliittymä, jonka nappien asettelun käyttäjät saavat valita oman mielensä mukaan.
Eri video- ja audioformaattien tuki on puolestaan kasvanut esim. Dolby Digital Plus- ja Dolby TrueHD -audiotuella. Parannuksia ovat kokeneet Real Video- ja WavPack-formaattien toistotuet, joiden pitäisi jatkossa suoriutua paremmin tehtävistään. VLC 1.0.0 on myös saanut monien toivoman tuen RAR- ja ZIP-tiedostoille, joten mediatiedostoja ei tarvitse enää purkaa ulos kyseisistä paketeista.
VLC 1.0.0 vaatii Windows-ympäristössä toimiakseen joko Windows 2000 -käyttöjärjestelmän tai uudemman. Mac-piireissä vaatimus on Mac OS X 10.5 (Leopard) -käyttöjärjestelmä tai uudempi. Linux-puolella muutoksia yhteensopivuuden osalta ei ole tullut.
Voit ladata VLC 1.0.0 -mediasoittimen suoraan download.fi -sivustoltamme:
VLC v1.0.0 (Windows)
VLC v1.0.0 (Mac OS X)
VLC v1.0.0 (Linux)
Luonnollisesti VLC:n lataus onnistuu myös ohjelman virallisilta lataussivuilta.

QT4-käyttöliittymän nappieditori

AVCHD-kansion toistaminen

Lue myös nämä
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.