Samsungin LED-taustavalaistu LCD-näyttö on sormen paksuinen

Kaarlo Räihä
7. heinäkuuta, 2009 14:49

Samsungin LED-taustavalaistusta hyödyntävät LCD-televisiot ovat herättäneet runsaasti kiinnostusta erityisesti hyvän kontrastisuhteensa ansiosta, ja nyt Samsung on ilmoittanut tuovansa markkinoille uuden samaa LED-tekniikkaa hyödyntävän 23 tuuman LCD-näytön.
XL2370-mallinimellä kulkevan näytön resoluutio on 1920x1080, sen GTG-vasteaika on 2 millisekuntia, kontrastisuhteeksi luvataan 5 000 000:1, liitännöistä pitäisi löytyä ainakin HDMI ja näytön pitäisi olla ainoastaan sormen paksuinen. LED-taustavalaistuksen myötä näytön luvataan kuluttavan jopa 40 prosenttia vähemmän sähköä kuin tavalliset LCD-näytöt ja sen pitäisi olla ympäristöystävällisempi, koska taustavalaistusta varten ei enää tarvita elohopeaa sisältäviä lamppuja.
Koreassa uutukaiset tulevat myyntiin tämän kuun aikana, ja Eurooppaan näyttöjen pitäisi saapua ensi kuussa, jolloin toivottavasti selviävät tarkemmat tiedot näytön mitoista ja liitännöistä. Samsungin mukaan näytön suositushinta on 498 000 Etelä-Korean wonia eli noin 280 euroa.

Lue myös nämä
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.