FCC-paperit paljastivat Creativen uudet mediasoittimet

Kaarlo Räihä
7. heinäkuuta, 2009 12:57

Kannettavista mediasoittimistaan ja äänikorteista tutuksi tulleen Creativen uusista kannettavista mediasoittimista ei tiedetty pitkään aikaan juuri muuta kuin, että ne hyödyntävät yhtiön uutta ZMS-05-mediasuoritinta. Nyt tähän tilanteeseen on kuitenkin tullut muutos, kun Yhdysvaltain telehallintovirasto eli Federal Communications Commission (FCC) on julkaissut dokumentteja Zii- ja Zii EGG -mediasoittimille tehdyistä testeistä.
FCC testaa kaikki Yhdysvaltojen markkinoille tulevat laitteet, jotka voivat hyödyntää radiotaajuuksia tai voivat aiheuttaa sähkömagneettisia häiriötä. Ziin ja Zii EGG:in osalta FCC testasi laitteiden HDMI-, WLAN- ja Bluetooth-ominaisuuksia, joissa ei ollut huomautettavaa turvallisuuden tai toimivuuden osalta. Lisäksi FCC:n dokumentit puhuvat ominaisuuksien osalta kosketusnäytöstä ja HD-kamerasta, joten Creative on tuomassa markkinoille todellista monitoimilaitetta.
Erinäisten spekulaatioiden mukaan Zii EGG:in takana oleva Developer Edition -teksti viittaisi siihen, että Zii-alusta avattaisiin ohjelmistokehittäjille ja tarjolle tulisi App Storen tapainen ohjelmistokauppa, jolloin Creative olisi seuraamassa Applen jalanjälkiä.
Ziin ohella Creative on esitellyt ZMS-05-suoritinta hyödyntävää Android-alustaa, joten Creativen mahdollisen ohjelmistokaupan sisältö saattaisi toimia lisäksi ZMS-05:n omaavilla Android-matkapuhelimilla.

Lue myös nämä
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.