IT-expertti sai luvattomasta lataamisesta 33 000 euron laskun

Kaarlo Räihä
5. heinäkuuta, 2009 23:22

Ranskassa ei ole suhtauduttu tekijänoikeusrikoksiin kovin lempeästi ja tämän sai huomata 55-vuotias IT-expertti, joka tuomittiin viime viikolla kahden kuukauden ehdolliseen vankeusrangaistukseen tekijänoikeusrikoksista. Lisäksi tuomitun pitää maksaa tekijänoikeusjärjestöille tekijänoikeuskorvauksia 33 000 euron edestä.
IT-expertti jäi toimistaan kiinni vuonna 2006, kun poliisit löysivät sattumalta miehen keräämään digitaalisen kokoelman, joka käsitti 12 591 MP3-tiedostoa, 426 elokuvatiedostoa, 16 TV-sarjan kaikki jaksot sekä tusinoittain tietokoneohjelmia. Mies ei ollut kartuttanut kokoelmaansa ostamalla tuotteita laillisesti, vaan hän oli ladannut ne luvatta eMule-ohjelman avulla. Miehen mukaan hän oli ladannut sisältöä vain omaa käyttöä varten ja hän uskoi toimineensa Ranskan lakien mukaisesti.
Suurimman osan tekijänoikeuskorvauksista sai ranskalaista levyteollisuutta edustava SCPP, joka penäsi jokaisesta musiikkikappaleesta 1-2 euron korvauksia. SCPP:n kokonaispotti nousi täten noin 17 000 euroon. Elokuvista maksettavat korvaukset vaihtelivat puolestaan 7-12,50 euron välillä, joten niistäkin mies joutui maksamaan muutaman tuhannen euron edestä tekijänoikeuskorvauksia.

Lue myös nämä
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.