The Pirate Bay sulkee trackerit ja poistaa torrentit

Matti Robinson
30. kesäkuuta, 2009 14:57

The Pirate Bayn perustajajäsen ja keulahahmo Peter Sunde on valottanut TorrentFreakille TPB:n tulevaisuutta. Kuten aiemmin tänään kerroimme, ruotsalainen Global Gaming Factory X AB (GGF) on ostamassa The Pirate Bay -sivustoa noin 5,5 miljoonalla eurolla. Sunde kertoo, että muutoksen tuulet vievät mukanaan omat tracker-palvelimet ja samalla TPB:n palvelimilta poistuvat torrent-tiedostot.
Sulkemisoperaation taustalla on lähitulevaisuudessa avattava kolmannen osapuolen palvelu, joka tulee tarjoamaan torrentteja TPB:n lisäksi myös muille sivustoille. Toistaiseksi tuntemattoman palvelun integroimista torrent-sivustoille tullaan TorrentFreakin mukaan helpottamaan ohjelmointirajapinnan eli API:n avulla.
Vaikka Peter Sunden haastattelu selventää osaltaan The Pirate Bayn tulevaisuutta, niin edelleen osto-operaatio herättää paljon kysymyksiä. Muun muassa GGF:n aikomus maksaa korvauksia tekijänoikeuksien haltijoille enteilee maksullisesta palvelusta, mutta valitettavasti yritys ei ole kertonut miten raha korvauksiin kerätään.
Edelleen on epäselvää myös kuinka tiedostojakoteknologiaa kehittävän Peerialismin tuotteet istutetaan osaksi The Pirate Baytä.

Lue myös nämä
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.