The Pirate Bay myytiin 5,5 miljoonalla eurolla

Kaarlo Räihä
30. kesäkuuta, 2009 12:26

The Pirate Bay -sivuston (TPB) tulevaisuus on kokenut tänään yllättävän muutoksen, kun Global Gaming Factory X AB -niminen yritys julkaisi lehdistötiedotteen, jonka mukaan se ostaa TPB:n 60 miljoonan Ruotsin kruunun eli noin 5,5 miljoonan euron summalla.
Kaikki eivät tahtoneen aluksi uskoa uutista, mutta TPB:n omassa blogikirjoituksessa vahvistetaan tiedotteen pitävän paikkaansa. Blogin mukaan sivustoa ei myyty rahan takia, vaan sivuston tulevaisuus ja sen kehittyminen halutaan turvata yrityskaupan avulla.
TPB:n ylläpitäjät eivät usko uuden omistajan tuhoavan sivustoa tai muokkaavan sitä liian radikaalisti, koska tällaisessa tilanteessa sivuston nykyiset käyttäjät eivät todennäköisesti enää vierailisi sivustolla, ja täten sivustosta maksetut rahat menisivät hukkaan.
Ylläpitäjien mukaan kaupasta saadut rahat ohjataan säätiölle, jonka tarkoitus on edistää internetin avoimuutta ja sananvapautta. Puolet kauppasummasta maksetaan käteisenä ja loput osakkeina.
Koska Global Gaming Factory X AB on osakeyhtiö, voivat sivustoa tukevat henkilöt myös ostaa yrityksen osakkeita, jolloin kaikki halukkaat pääsevät omistamaan pian palan TPB:tä. Ilmoituksen myötä Global Gaming Factory X AB:n osakekurssi pomppasi välittömästi yli kaksi kertaa aiempaa korkeammaksi, joten osakkeilla tuntuu ainakin tällä hetkellä olevan kysyntää.
Global Gaming Factory X AB aikoo uudistaa TPB:tä tarjoamalla aiempaa nopeampia latauksia ja parantaa sivuston luotettavuutta. Nopeammat lataukset toteutetaan todennäköisesti Peerialism-yrityksen kehittämien teknologioiden avulla, sillä Global Gaming Factory X AB osti myös kyseisen yrityksen, joka on erikoistunut tiedostonjakotekniikoiden kehittämiseen.
Jatkossa myös tekijänoikeuksien haltijoille aiotaan maksaa korvauksia, joten tekijänoikeusjärjestöt saattavat pian suhtautua suopeammin sivustoa kohtaan.
Jos kaupan tielle ei tule mitään esteitä, siirtyy TPB uudelle omistajalle elokuussa.

Lue myös nämä
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.