The Pirate Bayn videopalvelu aukesi

Kaarlo Räihä
28. kesäkuuta, 2009 12:35

Pari vuotta sitten The Pirate Bayn ylläpitäjät kertoivat suunnittelevansa oman tekijänoikeuksista vapaan videopalvelun luomista. Nyt pitkään työn alla ollutta palvelua ollaan hiljalleen avaamassa myös suurelle yleisölle, kun The Video Bay -sivustosta avattiin Beta Extreme -testiversio.
Beta Extreme -statuksen myötä sivusto ei ole vielä lopullisessa muodossaan, joten bugeja ja muita ongelmia saattaa vielä esiintyä sivustolla. Lisäksi sivuston kaikki ominaisuudet eivät ole käytettävissä, joten esim. videoiden lähettäminen palveluun ei vielä onnistu kaikkien käyttäjien osalta ja täten palvelussa olevien videoiden valikoima on vielä hyvin pieni. The Video Bayn kehittäjille voi tarvittaessa lähettää risuja ja ruusuja sivuston toiminnasta Suprbay-sivustolle perustetun viestiketjun kautta.
Videoiden levittäminen sivustolla tapahtuu HTML5-standardin tukeman video-tagin kautta (videon koodekki on Theora ja audion Vorbis), jonka vuoksi videoiden katselu suoraan selaimessa onnistuu tällä hetkellä ainoastaan ominaisuutta tukevilla Firefox 3.5-, Opera 9.52 preview-, Google Chrome 3- ja Safari 4 -selaimilla.
Videoiden lisäksi sivustolle voi lähettää myös audiota, joten Hollywoodin elokuva- ja TV-jättien lisäksi palvelu voi suututtaa levy-yhtiöt ja audiokirjoja julkaisevat tahot, jos palvelun käyttäjät aloittavat tekijänoikeudella suojatun sisällön luvattoman jakelun palvelun kautta.
Peter Sunde kertoi TorrentFreak-sivustolle, että The Video Bayn saaminen valmiiksi tulee ottamaan oman aikansa, joten Beta-status saattaa pysyä sivustolla jopa vuosien ajan.

Lue myös nämä
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.