Futuresource: Blu-ray-soitin joka toisella vuonna 2012

Kaarlo Räihä
28. kesäkuuta, 2009 22:47

Blu-ray-elokuvien ja -soittimien menestymisestä on vuosien saatossa esitetty useita erilaisia valistuneita arvauksia ja tällä kertaa omaa lottoriviään on päivittänyt tutkimus- ja konsultointiyritys Futuresource, joka alensi helmikuussa kertomiaan ennusteita Blu-rayn tämän vuoden myyntiluvuista.
Helmikuussa Futuresource ennusti, että tänä vuonna myydään yli 100 miljoonaa Blu-ray-elokuvaa. Tiistaina Futuresource laski tämän ennusteen kuitenkin75 miljoonaan Blu-ray-elokuvaan, koska yrityksen mukaan PlayStation 3 -pelikonsoleiden omistajat ostavat ennakoitua vähemmän Blu-ray-elokuvia. Futuresourcen mukaan Yhdysvalloissa asuvat PS3:n omistajat ostavat vuosittain vain 1-2 Blu-ray-elokuvaa, kun taas tavallisten Blu-ray-soittimien omistajat ostavat vuosittain 5-8 Blu-ray-elokuvaa.
Tällä hetkellä Yhdysvalloissa 3 prosenttia kotitalouksista omistaa Blu-ray-soittimen ja PS3 löytyy puolestaan 6 prosentista kotitalouksista. Futuresourcen mukaan tilanne tulee kuitenkin muuttumaan nopeasti, kunhan Blu-ray-soittimien hinnat alentuvat. Yrityksen mukaan Yhdysvalloissa 53 prosenttia kotitalouksista on varustettu Blu-ray-soittimella vuonna 2012 ja PS3 on tuolloin vallannut 22 prosenttia kodeista.
Futuresourcen hintaennusteen mukaan Blu-ray-soitin maksaa vuonna 2012 50 dollaria ja Blu-ray-elokuvien markkinaosuuden pitäisi olla tuolloin 50 prosenttia.

Lue myös nämä
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.