µTorrent edelleen ylivoimaisesti suosituin BitTorrent-ohjelma

Kaarlo Räihä
25. kesäkuuta, 2009 12:58

Jo pidemmän aikaa suosituimpana BitTorrent-ohjelmana tunnettu µTorrent on jälleen voittanut suosituimmuusmittaukset, jotka tällä kertaa suoritti Tribler-ohjelman kehityksestä vastaava Tribler-tutkijaryhmä.
Tutkijaryhmä keräsi suosituimmuuslistan kokoon seuraamalla 400 julkisen torrent-latauksen ympärillä tapahtuvaa liikennöintiä, johon osallistui yli 150 000 eri käyttäjää. Näiden käyttäjien keskuudessa 55,84 prosenttia turvautui latauksissaan µTorrentiin ja toiselle sijalle nousi Vuze 16,85 prosentin osuudella.
µTorrentin kehityksestä vastaavan BitTorrent, Inc. -yrityksen hyvää tulosta täydensi kolmanneksi tullut BitTorrent, jonka osuus oli 12,01 prosenttia. Neljänneksi suosituin ohjelma oli BitComet 6,5 prosentin osuudella.
Viidenneksi suosituin yksittäinen ohjelma oli Transmission, josta ei ole toistaiseksi saatavissa Windows-versiota. Sen osuus oli 1,6 prosenttia.
Triblerin tilastojen mukaan 4,02 prosenttia käytetyistä BitTorrent-ohjelmista ei pystytty tunnistamaan ja muiden hieman tuntemattomampien BitTorrent-ohjelmien yhteenlaskettu prosenttiosuus oli 3,17.

Lue myös nämä
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.