BREIN haastoi The Pirate Bayn oikeuteen

Kaarlo Räihä
24. kesäkuuta, 2009 14:57

Hollannin antipiratismiorganisaatio BREIN on jälleen päättänyt työllistää maan oikeusjärjestelmää ja tällä kertaa kohteeksi on valittu The Pirate Bay -sivusto (TPB).
BREIN ei kuitenkaan yritä aiempien torrent-trakkereita koskevien juttujensa tavoin sulkea TPB:tä kokonaan, vaan sen tarkoitus on saada oikeudella määräys, joka pakottaisi TPB:n estämään Hollannista tulevien surffaajien pääsyn sivustolle.
BREIN on pyytänyt ensi kuun 21. päivä käytävään oikeusistuntoon mukaan TPB:n ylläpitäjät Fredrik Neijin, Peter Sunden ja Gottfrid Svartholm Wargin, joille BREIN ilmoitti oikeudenkäynnistä Facebook- ja Twitter-palveluiden kautta, koska antipiratismiorganisaatio ei saanut muilla keinoin yhteyttä TPB:n ylläpitäjiin.
Bangkokissa tällä hetkellä majaileva Neij kertoi uutistoimisto TT:lle, ettei hän ole saanut omalle Twitter- tai Facebook-tileilleen mitään viestiä ensi kuussa käytävästä oikeudenkäynnistä, vaikka BREIN:in toimitusjohtaja Tim Kuik sanoi, että TPB-ylläpitäjiin on otettu yhteyttä Twitterin ja Facebookin kautta.
Oikeusjutun tiimoilta ilmassa on jälleen kasoittain kysymysmerkkejä esim. siitä, että sijaitseeko TPB:n palvelimia tällä hetkellä Hollannissa tai voiko paikallinen oikeusistuin pakottaa ulkomaalaisen web-palvelun suodattamaan sisältöään.
TPB-sivuston takia on käyty tähän mennessä oikeustaisteluita mm. Ruotsissa, Tanskassa ja Italiassa.

Lue myös nämä
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.