Moby haluaisi lakkauttaa RIAA:n

Kaarlo Räihä
21. kesäkuuta, 2009 12:37

Tällä viikolla 1 920 000 dollarin eli noin 1,37 miljoonan euron vahingonkorvauksiin tuomitun Jammie Thomasin tapaus on herättänyt runsaasti keskustelua mm. korvaussumman kohtuullisuudesta ja tekijänoikeusjärjestöjen toiminnan järkevyydestä. Jälkimmäistä kohtaa kritisoi myös Richard Melville Hall, joka tunnetaan paremmin elektronista musiikkia tekevänä Mobyna.
Hall julkaisi kritiikkinsä omalla web-sivustollaan, jossa hän kyseenalaistaa koko musiikkiteollisuuden toiminnan järkevyyden. Hall ei näe mitään järkeä siinä, että musiikkiteollisuus on haastanut oikeuteen naisen, joka on halunnut kuunnella eri artistien musiikkia. Hall kyseenalaistaa myös levy-yhtiöiden etuja ajava RIAA:n (Recording Industry Association of America) harrastamat pelottelukampanjat, sillä ne vain ajavat kuluttajat kauemmaksi musiikista, eikä kuluttajan valintaan perustuvaa liiketoiminta-alaa voi täten rakentaa pelottelun varaan.
Hall on hyvin pahoillaan siitä, että musiikkia kuuntelevat ihmiset joutuvat kokemaan jotain tällaista. Hänen mukaansa nykyistä tilannetta voisi parantaa useilla keinoilla, joista yksi olisi musiikin hintatason alentaminen järkeviin lukuihin.
Hallin suurin toive on kuitenkin se, että RIAA:n toiminta lakkautettaisiin kokonaan.
RIAA ei ole toistaiseksi kommentoinut Hallin lausuntoa millään tavalla.

Lue myös nämä
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.