Microsoftin IE-faktat kuumentavat tunteita

Kaarlo Räihä
19. kesäkuuta, 2009 22:41

Väittelyt internet-selaimien paremmuudesta ovat vuosien saatossa kuumentaneet useiden henkilöiden tunteita ja usein näiden "keskusteluiden" taso ei ole kovin korkea, vaan vastapuolta haukutaan milloin milläkin syyllä.
Valitettavasti keskusteluissa usein esiintyvät valheelliset ja väärät faktat ovat nyt päätyneet lyömäaseeksi myös ohjelmistojätti Microsoftille, jonka Internet Explorer 8 -selainta kehuva faktasivu on saanut runsaasti negatiivista palautetta sisältämiensä "faktojen" takia.
Microsoft vertaa sivulla IE8-selainta sekä Firefox- että Chrome-selaimiin ja vähemmän yllättäen Microsoftin oman näkemyksen mukaan IE8 on ylivoimaisesti paras markkinoilla oleva selain. Microsoftin mukaan IE8 on mm. turvallisempi, helppokäyttöisempi ja luotettavampi kuin kilpailijoiden selaimet. Microsoft myös kehuu selaimen hyvää yhteensopivuutta eri web-stardardien kanssa, jonka lisäksi IE8 kilpailee Microsoftin mielestä nopeudessa tasaveroisesti Firefoxin ja Chromen kanssa.
Microsoft näkemykset IE8:n ylivoimaisuudesta eivät kuitenkaan kaikkien mielestä pidä paikkaansa, jonka seurauksena useat internet-sivustot (mm. Kilian Valkhof ja Geektechnica) ovat vastavuoroisesti julkaisseet omat näkemyksensä Microsoftin esittämistä faktoista.
Lisäksi useat keskustelufoorumit ovat tulvillaan Microsoftia ja IE8:a haukkuvia kommentteja, joten Microsoftin mainoskampanja näyttää jälleen tehneen yritykselle enemmän huonoa kuin hyvää.

Lue myös nämä
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.