Tekijänoikeusjärjestöt veivät Telenorin oikeuteen TPB:n takia

Kaarlo Räihä
18. kesäkuuta, 2009 12:24

Tekijänoikeusjärjestöjen ja internet-operaattori Telenorin välillä on ollut erimielisyyksiä tämän vuoden helmikuusta asti, jolloin Telenor uhattiin haastaa oikeuteen, jos se sallii edelleen Norjassa asiakkaidensa pääsyn The Pirate Bay -sivustolle (TPB).
Telenor ei ole muuttanut käytäntöjään uhkailuista huolimatta, joten sen asiakkaat pääsevät edelleen vierailemaan yhdellä Ruotsin suosituimmista internet-sivustoista, jonka johdosta tekijänoikeusjärjestöt ovat toteuttaneet uhkauksensa, ja tapausta tullaan käsittelemään Norjan käräjäoikeudessa.
Tekijänoikeusjärjestöjen tavoite Norjassa on sama kuin Tanskassa, jossa alimmat oikeusasteet ovat asettaneet TPB:n sulkulistalle, jonka myötä ihmisten pääsy sivustolle on hankaloitunut. Tanskasta ei ole kuitenkaan vielä tullut lopullista tuomiota asiasta, sillä TPB:tä koskevan eston laillisuus käsitellään vielä maan korkeimmassa oikeudessa.
Norjassa Telenorilla on tämän kuun 29. päivään asti aikaa esittää oma näkemyksensä asiasta, jonka jälkeen käräjäoikeus aloittaa asian käsittelyn.
Tanskan ja Norjan lisäksi vastaavaa oikeusjuttu voisi olla mahdollinen myös Suomessa, mutta ainakaan vielä Suomessa toimiville internet-operaattoreille ei ole esitetty vaatimuksia TPB:n estämisestä.

Lue myös nämä
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.