Suomi TV sai ja Urho TV jäi ilman

Kaarlo Räihä
18. kesäkuuta, 2009 20:13

Suomessa antenniverkossa näkyvien digi-TV-kanavien tarjonta kasvaa tämän vuoden aikana yhdellä "uudella" kanavalla, kun Family Channel Oy:n Suomi TV -niminen kanava muuttuu valtakunnalliseksi kanavaksi lokakuun 15. päivä.
Valtioneuvosto myönsi Family Channel Oy:n lisäksi ohjelmistoluvan Sanoma Television Oy:lle, jonka saama lupa on myönnetty Liv-kanavalle, joka ilmaantui kaapeliverkon ohjelmistotarjontaan tämän vuoden helmikuussa ja ohjelmistoluvan myötä se muuttuu myös antenniverkon vakiokanavaksi. Molemmat kanavat saavat paikkansa antenniverkon E-kanavanipusta.
Suomi TV:n ohjelmisto tulee koostumaan uutis- ja ajankohtaisohjelmista, lasten- ja nuortenohjelmista sekä ulkomaisista ja kotimaisista viihdeohjelmista.
Family Channelin lupa on voimassa vuoden 2016 loppuun saakka ja Sanoma Televisionin lupa puolestaan 31.8 2010 saakka.
Yhteensä ohjelmistolupia haki yhdeksän eri tahoa. Lupaa ei täten saanut keväällä SM-Liigan esitysoikeuksien takia otsikoihin noussut Urho TV. Urho TV:tä pyörittävän Parsifal Sport Oy:n mukaan tämä takaisku ei kuitenkaan vaikuta kanavan toiminnan aloittamiseen syyskuussa, eikä SM-liigan otteluiden lähettämiseen.

Lue myös nämä
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.