Mediamaksu näyttää entistä varmemmalta

Lauri Jämsä
18. kesäkuuta, 2009 22:24

Hallituksen ministerityöryhmä on hyväksynyt ehdotuksen mediamaksusta, jolla rahoitettaisiin Yleisradion toimintaa. Asiasta keskusteltiin ministerien kesken torstaina, ja lakiesitystä ryhdytään valmistelemaan Liikenne- ja viestintäministeriössä parlamentaarisen työryhmän huhtikuussa tekemien ehdotusten pohjalta. Asiasta kertoo YLE Uutiset.
Viestintäministeri Suvi Lindén uskoo mediamaksun vastaavan nykyistä monikanavaista mediatarjontaa tällä hetkellä perittävää välinekeskeistä TV-maksua paremmin. Lindén kertoi myös, että lakiesityksen valmistelussa tullaan pohtimaan muun muassa sitä, kuinka pienituloisia huomioitaisiin mediamaksun perinnässä.
Lindénin mukaan sisältöä tulee jakaa useita kanavia pitkin, eikä TV-maksun perintä tue tätä aatetta. "Olen sitä mieltä, että sisältöjä tulee jakaa monikanavaisesti eli netin, radion, television, mobiilitelevision ja ties minkä tulevan jakelukanavan kautta", hän painottaa.
Mediamaksu tulisi olemaan työryhmän ehdotuksen mukaan noin 175 euroa ja sen maksaisivat kaikki maan kotitaloudet. Nykyinen TV-maksu on suuruudeltaan 224 euroa.
Liikenne- ja viestintäministeriön valmisteleman lakiesityksen on määrä päätyä hallituksen käsittelyyn elokuussa.

Lue myös nämä
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.