The Pirate Bay taistelee nyt skientologeja vastaan

Kaarlo Räihä
14. kesäkuuta, 2009 23:36

Skientologit ovat saaneet viime aikoina runsaasti lokaa niskaansa internetin eri keskustelufoorumeilla ja erityisesti Anonymous-liike on organisoinut viimeisen vuoden aikana useita mielenilmauksia skientologiakirkkoa vastaan. Nyt Anonymousin Chanology-projekti on saanut tukijan yllättävältä suunnalta, kun The Pirate Bay (TPB) on muuttanut etusivun logon ohjaamaan vierailijat Operation Sea Arrrgh 2 -sivustolle.
Operation Sea Arrrgh 2 -kampanja ja sen internet-sivusto noudattavat TPB:n tapaan piraattiteemaa, ja näiden seikkojen on Anonymousin mukaan tarkoitus vedota luvatonta tiedostojenjakoa harrastaviin henkilöihin, joiden uskotaan tukevan Anonymousia sen taistelussa skientologeja vastaan.
Internetissä tapahtuneen toiminnan lisäksi Anonymous on järjestänyt mielenilmauksia skientologiakirkon omistavien toimitilojen edessä. Operation Sea Arrrgh 2:n ensimmäinen mielenilmauspäivä oli eilen ja seuraava ensi viikon lauantaina, jolloin mielenilmauksia on tarkoitus järjestää mm. Oslossa. Näiden mielenilmauksien on tarkoitus herättää ihmisten kiinnostus skientologien toimia kohtaan, jotka eivät Anonymousin mukaan noudata lakeja tai eettisiä sääntöjä.
Skientologit ovat aiemmin uhkailleet heitä vastustavia tahoja mm. oikeustoimilla, mutta TPB:tä mahdolliset oikeusuhkailut eivät pelota, vaan TPB:llä on erillinen lakiuhkaus-sivusto saapuneita uhkausviestejä varten.
Kyseessä on tiettävästi ensimmäinen kerta, kun TPB ottaa kantaa uskontoon liittyviin asioihin. Aiemmin TPB:n ylläpitäjät ovat ottaneet kantaa lähinnä poliittisiin asioihin.

Lue myös nämä
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.