WWDC: Safari 4 nyt ladattavissa

Kaarlo Räihä
9. kesäkuuta, 2009 2:34

Apple käynnisti eilen Worldwide Developers Conference 2009 -tapahtuman (WWDC), jossa se esitteli mm. uuden iPhone 3G S:n ja Mac OS X:n tulevan Snow Leopard -version.
Odotettujen julkaisujen lisäksi Apple esitteli tilaisuudessa lopullista Safari-selaimen 4-versiosta, joka on nyt saatavilla Windows- ja Mac OS X -käyttöjärjestelmille.
Applen mukaan uusi Safari on markkinoiden nopein internet-selain. Apple on kehittänyt monien muiden tahojen tapaan selaimen Javascript-moottoria mahdollisimman vauhdikkaaksi, ja Apple esittelikin WWDC:ssä Safarin vauhtia Google Mapsin kanssa.
Nopeuden lisäksi Apple on työskennellyt selaimen vakauden parissa, ja nyt Safari tai sen välilehdet eivät enää kuole tai katoa, jos sivustolla käytettävä selainlaajennos kaatuu kesken surffailun, vaan ainoastaan laajennos katoaa sivulta ja laajennoksen voi tarvittaessa käynnistää uudelleen lataamalla kyseisen sivuston uudelleen.
Safari 4:n beta-versiosta tuttuja uusia ominaisuuksia on myös hieman hiottu paremmiksi lopullisessa versiossa, joten esim. selainhistorian haut toimivat hieman aiempaa vauhdikkaammin, ja lisäksi Safari 4 tukee mm. HTML5:n esittelemiä Audio- ja Video-tageja.

Lue myös nämä
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.