Piraattikoira löysi 35 000 DVD:tä

Kaarlo Räihä
5. kesäkuuta, 2009 11:43

Malesiassa piraatti-DVD:eitä valmistavat tahot ovat jälleen kokeneet takaiskun koiran takia, sillä Paddy-niminen koira löysi hajuaistinsa avulla yhteensä 35 000 piraatti-DVD:tä viime viikolla suoritettujen ratsioiden yhteydessä.
Paikallisten viranomaisten mukaan musta labradorinnoutaja auttoi heitä löytämään Johorin osavaltiossa tehdyissä ratsioissa useita varastoja, joissa säilytettiin piraatti-DVD:eitä. Osa näistä levyistä oli tarkoitus siirtää Singaporeen, jossa ne olisi todennäköisesti myyty eteenpäin katukaupan kautta.
Takavarikoitujen levyjen joukossa oli luvattomia kopioita mm. Terminator Salvation- (Terminator - Pelastus), Angels and Demons- (Enkelit ja demonit) ja Star Trek -elokuvista.
Vuosien saatossa Paddyn tapaiset koirat ovat auttaneet viranomaisia ratsioissa, joiden yhteydessä on löydetty miljoonia piraattikopioita suosituista DVD-elokuvista ja CD-levyistä.
Piraattilevyjä tehtailevat tahot ovat yrittäneet vaikeuttaa koirien elämää mm. suihkuttamalla levyihin ja varastoihin kemikaaleja, joiden on tarkoitus hankaloittaa häiritä koirien hajuaistia. Lisäksi rikollispomot ovat aiemmin luvanneet maksaa palkkion koirien surmaamisesta.

Lue myös nämä
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.