Luc Bessonin uuden elokuvan ensiesitys nähdään YouTubessa

Kaarlo Räihä
4. kesäkuuta, 2009 15:57

YouTube-videopalvelu on saanut itselleen jälleen yhden merkittävän yhteistyökumppanin, kun sivusto sai neuvoteltua itselleen ensiesitysoikeuden Luc Bessonin uuteen Home-elokuvaan, jonka ensiesitys tapahtuu huomenna.
Yann Arthus-Bertrandin ohjaama ja Luc Bessonin tuottama Home on tekijöidensä mukaan oodi maapallon kauneudelle ja sen herkälle harmonialle. Dokumenttielokuvassa näytetään katselijoille maapallon eri kolkkia ja niiden kokemia ongelmia, jotka ovat ihmisten aiheuttamia.
YouTubessa elokuva näytetään mainoksista tulevien rahojen avulla, joista elokuvan tekijät nappaavat oman osansa. Mainosvapaan elokuvanelämyksen voi käydä kokemassa elokuvateattereissa, jonne elokuva saapuu useissa maissa huomenna.
Nimekkäiden elokuvien saapuminen YouTubeen tekee analyytikoiden ennusteiden mukaan YouTubesta huomattavasti kiinnostavamman paikan mainostajille. Tähän saakka monet mainostajat ovat vältelleet mainoksien näyttämistä YouTuben tapaisissa videopalveluissa, koska ne yhdistetään usein käyttäjien tuottamaan amatöörisisältöön, joiden yhteydessä mainostajat eivät halua esiintyä.
Kasvavan mainospotin myötä myös muut elokuvien tehtailijat ovat kiinnostuneet sisällön jakelusta videopalveluissa, koska laskevien DVD-myyntitulojen vastapainoksi pitäisi löytyä uusi ansaintakeino.

Lue myös nämä
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.