Opera 10 beta julkaistu

Kaarlo Räihä
4. kesäkuuta, 2009 0:54

Viime aikoina kuumana käyneen selainsodan seurauksena selainvalmistajat ovat tiedottaneet tiiviisti selaimiensa nopeusparannuksista ja uusista ominaisuuksista. Tiedotusvälineiden huomio on keskittynyt pitkälti Internet Exploreriin, Firefoxiin, Chromeen ja Safariin, mutta kuluttajien ulottuvissa on myös muitakin internet-selaimia, kuten Opera Softwaren kehittämä Opera, josta julkaistiin eilen uusi beta-versio.
Opera 10 beta tuo muiden selainpäivitysten tapaan mukanaan uusia ominaisuuksia ja erilaisia nopeuspäivityksiä, joiden avulla surffailun pitäisi onnistua entistä helpommin ja vauhdikkaammin.
Nopeuspuolen osalta tärkein uudistus on Opera Turbo -ominaisuus, jolloin selain hyödyntää Operan omaa optimoivaa välityspalvelinta, joka pakkaa sisällön ennen sen siirtämistä surffaajalle ja täten saavutetaan yleensä parempi sivujen latausnopeus. Tietoturvan takia ominaisuus toimii ainoastaan tavallisten web-latausten kohdalla, joten esim. oman verkkopankin kanssa Operan välityspalvelinta ei käytetä. Opera Turbo on erittäin käytännöllinen esim. hitaiden mobiililaajakaistojen tai tukkoisten WLAN-yhteyksien kanssa.
Käytettävyyden osalta uudistuksia on tullut mm. aloitussivuun, jota saa nyt muokattua esim. omalla taustakuvalla. Lisäksi välilehtipalkin koko voi kasvattaa hiiren avulla, jolloin välilehtien nimen lisäksi saa näkymään esikatselukuvan kyseisestä web-sivusta.
Opera 10 beta on saatavilla mm. Windows-, Linux-, Mac OS X- ja Solaris-käyttöjärjestelmille.
Alla lyhyt esittelyvideo välilehtipalkin koon muuttamisesta ja aloitussivun muokkaamisesta.

Lue myös nämä
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.