On jälleen aika päivittää iTunes- ja QuickTime-ohjelmat

Kaarlo Räihä
2. kesäkuuta, 2009 13:35

iTunes- ja QuickTime-ohjelmien kehityksestä vastaava Apple on julkaissut kyseistä ohjelmista uudet versiot, joissa on korjattu erilaisia tietoturva-aukkoja ja lisätty uusia ominaisuuksia.
Tietoturva-aukkoja on päivityksissä korjattu yhteensä 11 kappaletta, ja pahimmassa tapauksessa niiden väärinkäyttöön riittää pelkkä internet-selaimen ohjaaminen pahantahtoiselle web-sivustolle. Aukkoja löytyy sekä ohjelmien Mac OS X- että Windows-versioista, joten jos koneelle on asennettu QuickTime-ohjelma, kannattaa se päivittää 7.6.2-versioon ja iTunes-ohjelma puolestaan 8.2-versioon. Päivityksen voi suorittaa joko lataamalla uudet asennusohjelmat netistä tai vaihtoehtoisesti käyttämällä Applen omaa päivitysohjelmaa.
Tietoturvakorjauksien lisäksi iTunes 8.2 sisältää tuen 3.0-ohjelmistoversioilla varustetuille iPhoneille ja iPod toucheille. 3.0-ohjelmistoversio ei ole vielä tavallisten kuluttajien ulottuvilla, vaan toistaiseksi se on ainoastaan ohjelmistokehittäjien käytössä. Virallisesti 3.0-ohjelmistoversio julkaistaan todennäköisesti ensi viikolla, kun Apple Worldwide Developers Conference -tapahtuma pyörähtää käyntiin ensi viikon maanantaina.

Lue myös nämä
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.