Suomen Piraattipuolue hakee puoluerekisteriin

Kaarlo Räihä
1. kesäkuuta, 2009 10:42

Viime vuoden toukokuussa perustettu Suomen Piraattipuolue on viimeisen vuoden aikana kerännyt kannattajakortteja, jotta puolue pääsisi puoluerekisteriin. Nyt tarvittavat 5 000 kannattajakorttia ovat koossa ja puolue jättää tänään oikeusministeriölle hakemuksen puoluerekisteriin pääsyä varten.
Kun oikeusministeriö on tarkistanut kannattajakortit ja rekisteröinyt puolueen, voi Piraattipuolue asettaa ehdokkaita tulevissa vaaleissa. Piraattipuolue ei Suomessa ehtinyt mukaan Eurovaaleihin, mutta tähtäin on asetettu jo kevään 2011 eduskuntavaaleihin. Ruotsin Piraattipuolueella (Piratpartiet) on sen sijaan ehdokkaita mukana Eurovaaleissa ja gallupien mukaan puolue voisi saada parikin paikkaa Europarlamentista.
Piraattipuolueen puheenjohtaja Pasi Palmulehto kommentoi saavutusta seuraavasti puolueen tiedotteessa: "Reilun viiden tuhannen kannattajakortin kasaan saaminen osoittaa selkeästi kansan kaipaavan tuoreita näkökulmia politiikkaan. Niitä Piraattipuolue myös aikoo tarjota". "Piraattiliikkeelle on tarvetta sekä valtakunnallisella että EU-tasolla. Samalla, kun Piraattipuolue suuntaa tarmonsa eduskuntavaaleihin valmistautumiseen, Piratpartiet osoittaa varmasti tarpeellisuutensa EU-parlamentissa".
Muiden piraattipuolueiden tavoin Suomen Piraattipuolueen pääpaino on tekijänoikeus-, yksityisyys- ja sananvapauskysymyksissä sekä tietoyhteiskunnan kehittämisessä.

Lue myös nämä
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.